Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Bouquet des Moines – gebakken peer – Luikse siroop


Klaargemaakt op: 14/11/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 bouquet des moines
– 12 peren
– 8 eetlepels Luikse siroop
– 400 gram amandelschilfers
– 32 takjes salie
– 160 gram boter
– 4 eetlepels suiker
– 4 eieren / 4 eiwitten
– 400 gram bloem

 

Bereiding:

Snij de kaasjes doormidden en wentel ze door de bloem.
Klop de volledige eieren en de eiwitten los en haal daar de gehalveerde kaasjes door het eimengsel.
Haal ze vervolgens door de gehakte amandelschilfers. Verwarm de oven voor op 180 °C en warm de kaasjes op gedurende +/- 15 minuten tot ze goudbruin worden.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en verdeel ze in 6 stukken.
Laat de suiker in een pan smelten en voeg dan de boter toe. Warm alles op tot een schuim ontstaat en bak er dan de peren in tot ze eveneens goudbruin zien.
Warm de Luikse siroop licht en trek met de opgewarmde siroop een streep op de borden.

 

Bordschikking:

Leg centraal het warme kaasje Bouquet des Moines en leg er twee stukjes gebakken peer naast.
Werk af met een takjes salie.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2014
Vorig Nagerecht:
Mosselbeignet met kokosijs en ananas

Volgend Nagerecht:
Marshmallow, ijspraline, sinaasappel, chocoladerisotto, sinaasappelsaus

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |