Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Lasagne van wintergroenten – ree – okkernoot – veenbessen


Klaargemaakt op: 14/11/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 butternut pompoen
– 1 knolselder
– 2 pastinaken
– 6 aardperen
– 250 gram reefilet
– 200 ml room
– 4 eidooiers
– 100 gram okkernoten
– 100 gram veenbessen
– suiker
– scheut rode wijn
– 100 g gemalen emmentaler

 

Bereiding:

Snijd de pompoen, de pastinaak, de knolselder en de aardpeer in fijne plakjes (mandoline) en pocheer elke groente apart gaar in gezouten water. Schik in een vuurvaste beboterde schaal de groenten in 4 laagjes boven elkaar. Schenk er het room-eimengsel (gekruid) over en bestrooi met de Emmentaler, bak in een oven van 200° gaar. Laat afkoelen , en snijd nadien de lasagne in kleine rechthoekjes , leg 1 deel ervan op een bakpapier , leg hierover een dun sneetje ree filet (kruiden met peper en zout) en leg daar bovenop het tweede stukje groentelasagne. Zet dit alles kort onder de grill om alles op te warmen. Stoof de veenbessen gaar in wat boter , voeg scheut rode wijn en wat suiker toe (niet overdrijven) . Hak de gepelde okkernoten fijn.
Maak met een pomparisienne lepeltje kleine bolletjes van de pompoen / knolselder / aardpeer en pocheer kort afzonderlijk in gezouten water.

 

Bordschikking:

Leg op een rechthoekig schaaltje links de lasagne , zet 3 toefjes veenbessen confituur rechts van de lasagne en leg bij elk toefje een verschillend bolletje groenten. Strooi voorzichtig een beetje gemalen okkernoten over het geheel.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Mosselsandwiches

Volgend Aperitiefhapje:
Gerookte wilde eend – pastinaak/parmezaan rolletjes en zoet-zure toets

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |