Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gerookte wilde eend – pastinaak/parmezaan rolletjes en zoet-zure toets


Klaargemaakt op: 14/11/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 filets van wilde eend
– 1 pastinaak
– 1 pakje filo deeg
– 1 pakje gesmolten boter
– 100 gram gemalen Parmezaan
– Cayenne peper
– Grof zeezout + zelfde deel bruine suiker
– Korianderbolletjes
– peperbolletjes
– Tijm
– bakpapier

Saus:
– 30 gram ketchup
– 25 gram suiker
– 30 gram mosterd
– 30 gram sojasaus
– 25 gram witte wijn azijn
– Fijngesneden koriander en kervel

 

Bereiding:

Maak eerst de pekel door ½ grof zeezout en ½ bruine suiker te mengen samen met de Koriander , peper en tijm. Pekel de eenden filet op voorhand , wrijf pekel eraf en spoel lichtjes , dep droog. Rook de eenden borst gedurende 10 min en bak daarna nog kort aan in een pan met geklaarde boter. Versnijd in fijne plakjes.
Maak de pastinaak/parmezaan rolletjes : Pastinaak in lange staafjes snijden en pocheer gedurende +/- 1 min in gezouten water , laat uitlekken. Bestrijk filodeeg met gesmolten boter , strooi er ¼ van de Parmezaanse kaas , de kruiden en een snuifje cayenne peper over. Snijd de ronde filodeeg in 6 driehoeken en leg op elk vel een stuk pastinaak , rol op en gril krokant in de oven bij 200°C tot bruin en knapperig. Bestrooi met zeezout.

Saus:
Laat de suiker karamelliseren en meng de overige ingrediënten (ketchup-soyasaus-mosterd-azijn + 40 g water), voeg bij de suiker en laat kort koken. Voeg de verse kervel en koriander toe en kruid af.
Snijd van de rest van de pastinaak kleine brunoise , pocheer in gezouten water en glaceer in wat boter en een klein beetje suiker. Presenteer alles mooi op een Aperobordje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Lasagne van wintergroenten – ree – okkernoot – veenbessen

Volgend Aperitiefhapje:
Ravioli met duxelle – haas en eekhoorntjesbrood

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |