Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Chocolademousse met gestoofde peer en mandarijn


Klaargemaakt op: 06/02/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Gestoofde peren:
– 2 kaneelstokjes
– 2 vanillestokje
– 8 peren
– 20 deciliter rode wijn
– 200 gram suiker

Vanillesaus:
– 2 vanillestokjes
– 8 deciliter room
– 160 gram eierdooier
– 160 gram suiker

Chocomousse:
– 1 l room
– 800 gram zwarte chocolade
– 240 gram kristalsuiker
– 12 eiwitten

Garnituur:
– 6 mandarijntjes
– 1 bakje muntblaadjes

 

Bereiding:

Gestoofde peren:
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis . Zet de peren met het vocht koud op , breng aan de kook , laat de peren in het vocht afkoelen.

Vanillesaus:
Breng de room met de helft van de suiker en het vanillestokje rustig aan de kook.
Klop de eierdooiers met de resterende suiker los.
Voeg room langzaam toe en laat deze massa op laag vuur binden ( lieren )

Chocomousse:
Smelt de chocolade au bain marie. Giet de room in een maatbeker en klop deze stijf. Zet in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf in een beslagkom en voeg de suiker toe.
Voeg de gesmolten chocolade toe aan de opgeklopte eiwitten.
Voeg de opgeklopte room toe.
Doe in een kom en laat een nachtje opstijven in de koelkast

 

Bordschikking:

Leg 3 quenelles chocolademousse op het bord, plaats daartussen wat geslagen room en plakjes gepocheerde peer.
Garneer af met partjes mandarijn , munt en vanillesaus.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2015
Vorig Nagerecht:
Marshmallow, ijspraline, sinaasappel, chocoladerisotto, sinaasappelsaus

Volgend Nagerecht:
Perentaartje met kaasganache en horentje van schimmelkaas ijs

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |