Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Een assortiment van minigroentjes (wortelen,radijzen, mini asperges, miniprei,..)
Per persoon een bloempotje (terracotta, email of in hout)
– Een handvol groene kruiden (basilicum – kervel – peterselie – dille – …)
– 1 potje natuur yoghurt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 donker brood (pompernikkelbrood)
– Zwarte olijven
– Ansjovis
– Pijnboompitten
– Kappertjes
– Enkele teentjes look
Bereiding:
Reinig de groentjes, het groene lof van bvb de worteltjes mag er nog gedeeltelijk aan blijven. Stoom de groentjes beetgaar (behalve de radijzen). En koel of onder koud stromend water.
Maak de tapenade van de olijven – kappertjes – ansjovis – pijnboompitten en de look. Droog de sneden brood even in een oven, cutter het fijn en meng met de tapenade, dit is als het ware je “pot-aarde”. Doe in de potjes (die je op voorhand langs de binnenzijde met wat alu-folie bedekt hebben) en plaats er de groentjes in tot een “mooi bloempotje”.
Maak een dipsausje van de yoghurt en de verse kruiden met het citroensap.
Plaats op een schaaltje voor iedereen een klein potje dipsaus en een bloempotje.