Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Bladerdeeg, ricotta, mascarpone, olijfjes, kruiden, pesto


Klaargemaakt op: 12/06/2015

Aantal personen: 40

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 vellen bladerdeeg
– 100 gram ricotta
– 250 gram mascarpone
– 150 gram olijfjes (ontpit)
– 2 zoete paprika’s
– bieslook
– kervel
– platte peterselie
– rucola

Pesto van rucola:
– rucola
– pijnboompitten
– look
– olijfolie
– Parmezaanse kaas

 

Bereiding:

De pesto maken door alle ingrediënten te mixen. De zoete paprika’s schillen en in een zeer fijne brunoise versnijden. Hetzelfde doen met de zwarte olijven. De ricotta mengen met de mascarpone, de zoete paprika’s en de versneden olijfjes, goed kruiden met zout en Espelette peper. De vierkante vellen bladerdeeg versnijden en beleggen met een weinig kaasmengsel. Afbakken in een warme oven (200°C) gedurende +/- 10 minuten. De groene kruiden grondig wassen en lichtjes kruiden met peper en zout. Even voor opdienen door een weinig olie halen. Warm bladerdeegje op schaaltje leggen, beleggen met de kruiden. Pesto er rond druppelen en eventueel nog enkele schilfers Parmezaanse kaas.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Ossenstaart – aperotomaatjes – scheuten – vinaigrette – aardappel

Volgend Aperitiefhapje:
Sint-Jacobsvrucht, tartaar gebakken/gefrituurd, limoen, gember

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |