Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 500 gram Parmezaan (fijngemalen)
– 4 eiwitten
– 12 verse vijgen
– 12 sneden Serranoham
– Scheutje balsamico
– Kristalsuiker
– Klontje melkerijboter
Bereiding:
Snij de vijgen in dunnen plakjes en bak kort aan in wat hete boter , bestrooi met de suiker en druppel er wat van de balsamico azijn over. Leg de vijgen op een ovenschaal (bakpapier) en geef ze net voor opdienen nog een korte warmte stoot in de oven. Rest van saus op pan gebruik je om te dresseren
Meng de Parmezaan met de eiwitten en bak mooie rondjes af (3 per persoon) in een voorverwarmde oven van 180° (+/- 2 min – tot goud geel).
Dresseer nu op een bordje : maak een torentje van kaaskoekje – Serrano – vijg , herhaal dit 2 x en eindig met een kaaskoekje. Druppel er wat van het vijgen/balsamico vocht rond.