Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Bereiding 1:
– 200 gram geraspte kaas
– 3 pastinaken
– 3 wortelen
– 6 takken witte selder
– 2 kleine rammenassen
– 2 stukken brie
– Komijnpoeder
– Groentebouillon
– Room
– Peper
– Zout
– Cayennepeper
Bereiding 2:
– 500 gram boschampignons
– 4 sjalotten
– 2 teentjes look
– 150 gram Chorizo
– 1 dl room
– 250 gram gehakt
– 1 Ei
– 1 dl witte wijn
– Peper
– Zout
Bereiding:
Bereiding 1:
Was de koolbladeren. Schil de wortels en de pastinaak en snij in blokjes.
Snij de selder in stukjes.
Schil de rammenas, snij in plakjes en dan in stukjes.
Verwijder de korst van de brie en verdeel in stukjes.
Kook de koolbladeren gedurende 2 minuten in water, verwijder de dikke middennerf en laat op een keukenhanddoek uitlekken.
Stoof de wortel en de pastinaak apart beetgaar en kruid met komijnpoeder. Stoof de selderstukjes beetgaar. Stoof de rammenas.
Verdeel de groenten in porties en verpak samen met de brie in een koolblad. Leg de pakjes in een ovenschotel.
Meng de bouillon met de room en breng op smaak met peper en cayennepeper
Giet de vloeistof in een ovenschotel en strooi er de geraspte kaas over.
Plaats gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
Bereiding 2:
Kook de koolbladeren gedurende 2 minuten in water, verwijder de dikke middennerf en laat op een keukenhanddoek uitlekken.
Stoof een deel van de kool met de fijngehakte sjalot en de knoflook, voeg de in blokjes gesneden chorizo toe en daarna ook de champignons.
Bind alles met de slagroom.
Bak het gehakt en meng met de gestoofde kool, voeg het ei toe en kruid met peper en zout.
Verdeel dit mengsel over de koolbladeren en leg de pakjes in een ovenschotel.
Plaats gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.