Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1/2 bloemkool
– 2 uien
– 1 prei wit
– 2 stengels bleekselder
– Scheutje room
– Kippenbouillon
– Toastbrood (5 sneetjes)
– Enkele roosjes bloemkool
– Verse bieslook
– Verse garnaaltjes
Bereiding:
Snipper ui – prei en bleekselder fijn en reinig de bloemkool , stoof aan in wat boter en bevochtig met de kippenbouillon. Laat zo’n 20 minuutjes koken , mix fijn en kruid af met pe/zo. Voeg een scheutje room toe om ze op deze manier wat fluweliger te maken. Kook de rest van de bloemkool roosjes gaar en mix met wat room tot een smeuïge massa, kruid af met pe/zo en voeg wat fijn gesnipperde bieslook toe. Snijd van het toastbrood de korstjes , snijd in partjes en rooster in een voorverwarmde oven. Bestrijk de toastjes met de bloemkoolmousse en leg er enkele garnaaltjes op.
Giet de soep in een aperotasje en leg op de rand een toastje met de bloemkoolmousse en de garnaaltjes.