Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Samosa met boerenkool en aardappel en tomaten chutney


Klaargemaakt op: 02/10/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1/8 boerenkool
– 2 aardappelen
– 1 sjalot
– 1 teentje look
– 20 velletjes filodeeg
– Kurkuma
– Komijnzaadjes
– Verse gember
– Groen chilipepertje
– Chilipoeder
– Gemalen koriander
– Verse koriander
– Geklaarde boter

Chutney:
3 tomaten
– witte wijn azijn
– look – rozijntjes
– gember – suiker
– rode gedroogde chilipeper

 

Bereiding:

Snijd de kool en fijne julienne (niet te lang) , schil de aardappelen en snijd in fijne blokjes. Rasp de gember , snijd chilipepertje – sjalot en look fijn. Roerbak alle kruiden in een geklaarde boter , voeg de kool en de aardappelen toe. Als de aardappelen gaar zijn , alles door elkaar prakken met een vork. Voeg de fijngesnipperde koriander toe. Maak loempia’s van de filodeeg met deze mengeling en bak in frituur olie knapperig goudbruin.
Voor de chutney : Stoof fijngesnipperde look , sjalot , gember en chilipepertjes in wat olijfolie , voeg de gepelde en in stukken gesneden tomaten toe en laat zachtjes stoven. Voeg de rozijntjes toe. Kruiden met suiker en voeg de azijn toe, laat inkoken en breng op smaak. Presenteer op een apero bordje de Samosa op een bedje van chutney.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Bloemkool soep, toastje, garnaaltjes

Volgend Aperitiefhapje:
Rode kool, ijs, zwarte pens, gekarameliseerde appeltjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |