Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1/8 boerenkool
– 2 aardappelen
– 1 sjalot
– 1 teentje look
– 20 velletjes filodeeg
– Kurkuma
– Komijnzaadjes
– Verse gember
– Groen chilipepertje
– Chilipoeder
– Gemalen koriander
– Verse koriander
– Geklaarde boter
Chutney:
3 tomaten
– witte wijn azijn
– look – rozijntjes
– gember – suiker
– rode gedroogde chilipeper
Bereiding:
Snijd de kool en fijne julienne (niet te lang) , schil de aardappelen en snijd in fijne blokjes. Rasp de gember , snijd chilipepertje – sjalot en look fijn. Roerbak alle kruiden in een geklaarde boter , voeg de kool en de aardappelen toe. Als de aardappelen gaar zijn , alles door elkaar prakken met een vork. Voeg de fijngesnipperde koriander toe. Maak loempia’s van de filodeeg met deze mengeling en bak in frituur olie knapperig goudbruin.
Voor de chutney : Stoof fijngesnipperde look , sjalot , gember en chilipepertjes in wat olijfolie , voeg de gepelde en in stukken gesneden tomaten toe en laat zachtjes stoven. Voeg de rozijntjes toe. Kruiden met suiker en voeg de azijn toe, laat inkoken en breng op smaak. Presenteer op een apero bordje de Samosa op een bedje van chutney.