Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Rode kool, ijs, zwarte pens, gekarameliseerde appeltjes


Klaargemaakt op: 02/10/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 zwarte pensen
– 3 sneetjes peperkoek
– 1/5 rode kool
– 2 limoenen
– 1/2 liter volle melk
– 4 eidooiers
– 150 gram suiker + beetje voor bij limoensap
– 1,5 appel
– Beetje acacia honing

 

Bereiding:

Maak een basis voor ijs door de melk met de helft van de suiker op te warmen tot het kookpunt , de rest van de suiker op te kloppen met de dooiers tot je een wit lint verkrijgt. Voeg melk aan dooier-mengsel toe , roer goed en verwarm terug tot +/- 80° (het mengsel zal indikken). Voeg nu het rode koolsap toe (door de rode kool door een sap centrifuge te malen) en kruid af naar smaak. Laat afkoelen en draai af in een ijsmachine. Snipper een klein deel van de kook heel fijn en marineer deze stukjes in limoensap met wat zuiker. Voeg deze stukjes toe tijdens het afdraaien. Maal de peperkoek fijn in een blender. Snijd de pens in mooie schijfjes en bak langs beide zijden kort aan in wat boter. Snijd de appeltjes in fijne schijfjes en bak in goede boter , karamelliseer met wat honing. Leg nu op een langwerpig bordje links wat gemalen peperkoek en daarbovenop een mooi bolletje rode kool ijs. Schik daarnaast de stukjes gebakken zwarte pens en de gekarameliseerde appeltjes.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Samosa met boerenkool en aardappel en tomaten chutney

Volgend Aperitiefhapje:
Carpaccio van hert met gebakken rode biet

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |