Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Carpaccio van hert met gebakken rode biet


Klaargemaakt op: 13/11/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 grote rode bieten
– 400 gram carpaccio van hert
– een handvol pijnboompitten
– balsamicoazijn
– Parmezaanse kaas
– olijfolie

 

Bereiding:

Gril de pijnboompitten in een pan tot ze lichtbruin zijn.
Snij de rode biet met een dunschiller in dunne plakjes.
Neem een grote pan, giet er flink wat olijfolie in en leg zo veel mogelijk plakjes rode biet naast elkaar. Laat ze gaar bakken op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Draai ze om zodat ze ook aan de andere kant gaar kunnen worden. Zodra ze gaar zijn duw je ze opzij. Ze krullen dan op, krijgen een grillige vorm en zo krijg je ook plaats voor een volgende lading plakjes rode biet.
Haal de gare, gekrulde plakjes uit de pan en leg op een vel keukenpapier.
Leg een paar plakjes hert op een bordje, nappeer er een paar plakjes rode biet op.
Werk af met balsamicoazijn, de gegrilde pompoenpitten en de parmezaanschilfers.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Rode kool, ijs, zwarte pens, gekarameliseerde appeltjes

Volgend Aperitiefhapje:
Pastaschelpen met boschampignons, pompoencréme en gerookte eendenborst

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |