Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 limoenen
– 2 vanillestokje
– 8 rijpe mango’s
– 8 eieren
– 8 eiwitten
– 100 gram bloemsuiker
– 250 gram bloem
– 350 gram suiker
– 400 gram yoghurt
– 1 kg mangosorbet
– 100 gram pistachenoten
Bereiding:
Biscuit:
Doe 8 eieren in een kom en voeg 250 gram suiker toe . Klop deze massa romig en luchtig gedurende 10 minuten . Spatel dan 250 gram gezeefde bloem onder het beslag . Strijk deze dun uit over de bakplaat met bakpapier en bak gedurende 10 min. af in een voorverwarmde oven van 175°C , laat dan afkoelen op een rooster, maar verwijder eerst het bakpapier terwijl de biscuit nog warm is.
Mango:
Schil de mango’s, snijd in kleine blokjes, doe dit in een kom en voeg hier het merg van een half vanillestokje en een beetje zeste van de limoen aan toe .
Yoghurt:
Voeg 50 gr suiker aan de yoghurt toe ook met zeste van limoen en het merg van een vanillestokje en meng dit goed .
Meringue:
Klop de eiwitten samen met de bloemsuiker tot een stevige en luchtige massa, strijk uit over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met wat pistachenoten en droog gedurende 1.30 uur in een oven op 80°C
Bordschikking:
Snijd een rechthoekige balk van de biscuit, verdeel hierover 3 hoopjes mango, druppel de yoghurt speelsgewijs hier overheen, breek de merengue in stukjes en leg dit over de mango, snij stukjes mangosorbet en leg ze tussen de mango en de meringue.