Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 32 uien
– 160 gram boter
– 5 l verse kippenbouillon of groentebouillon
– 8 takjes tijm
– 8 blaadjes laurier
– 1 dl Oxo
– 1 toastbrood
– 400 gram gemalen kaas
– 16 dunne sneden gerookt ontbijtspek
– 16 takjes groene kruiden (platte peterselie – kervel)
– peper
Bereiding:
Schil de uien en halveer ze.
Snij de uien in zeer dunne halve sneetjes.
Laat de boter in een grote pan smelten en bak er de fijngesneden uien , op een matig vuur, in tot ze goudbruin beginnen te verkleuren. Eventueel in verscheidene beurten bakken.
Doe de gebakken ajuin vervolgens in een grote kookpot en bevochtig met de kippenbouillon of de groentebouillon.
Voeg de tijm en laurier toe en laat op zacht vuurtje een half uurtje sudderen.
Kruid bij met de Oxo (geen zout toevoegen) en peper van de molen.
Laat het ontbijtspek drogen in een matig warme oven tot het krokant is.
Snij de korsten van het taostbrood en snij vervolgens in dikke sneden die daarna nogmaals doormidden gesneden worden. Beleg deze sneden met de gemalen kaas en laat kleuren onder de grill.
Schep de soep in een bolle soeptas en leg er gegrilde snede kaastoast bovenop. Werk de snede kaas-toastbrood af met een krokant sneetje spek en eventueel een takje groen.