Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Soep

Uiensoep


Klaargemaakt op: 05/02/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 32 uien
– 160 gram boter
– 5 l verse kippenbouillon of groentebouillon
– 8 takjes tijm
– 8 blaadjes laurier
– 1 dl Oxo
– 1 toastbrood
– 400 gram gemalen kaas
– 16 dunne sneden gerookt ontbijtspek
– 16 takjes groene kruiden (platte peterselie – kervel)
– peper

 

Bereiding:

Schil de uien en halveer ze.
Snij de uien in zeer dunne halve sneetjes.
Laat de boter in een grote pan smelten en bak er de fijngesneden uien , op een matig vuur, in tot ze goudbruin beginnen te verkleuren. Eventueel in verscheidene beurten bakken.
Doe de gebakken ajuin vervolgens in een grote kookpot en bevochtig met de kippenbouillon of de groentebouillon.
Voeg de tijm en laurier toe en laat op zacht vuurtje een half uurtje sudderen.
Kruid bij met de Oxo (geen zout toevoegen) en peper van de molen.
Laat het ontbijtspek drogen in een matig warme oven tot het krokant is.
Snij de korsten van het taostbrood en snij vervolgens in dikke sneden die daarna nogmaals doormidden gesneden worden. Beleg deze sneden met de gemalen kaas en laat kleuren onder de grill.
Schep de soep in een bolle soeptas en leg er gegrilde snede kaastoast bovenop. Werk de snede kaas-toastbrood af met een krokant sneetje spek en eventueel een takje groen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2016
Vorig Soep:
Thais soepje met gelakte kippenbil

Volgend Soep:
Stoofpotje van bospaddenstoelen in een groentenbouillon met Kapittel Blond en sorbet van geitenkaas

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |