Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Brownie:
– 250 gram chocolade
– 250 gram boter
– 7 eierdooiers
– 250 gram kristalsuiker
– 150 gram pecannoten
– 150 gram bloem
– 150 gram cacaopoeder
Chutney:
– 10 roze pompelmoezen
– 500 gram kristalsuiker
– 1 vanillestokje
Roomijs:
– 200 gram water
– 125 gram suiker
– 250 gram passievruchetpulp
– 1/4 liter melk
– 1/4 liter room
– 1/2 vanillestokje
– 4 eierdooiers
– 125 gram suiker
Bereiding:
Brownie:
Verwarm de oven voor op 180 °c. Smelt de chocolade samen met de boter au bain- marie. Klop de eierdooiers samen met de suiker in een tot een homogene massa. Voeg al kloppend beetje bij beetje het gesmolten chocolademengels toe. Blijf kloppen tot het deeg is afgekoeld. Hak de pecannoten fijn. Spatel voorzichtig de pecannoten, de gezeefde bloem en het cacaopoeder door het deeg. Stort het deeg in de beboterde bakvorm. Bak de brownie gedurende circa 20 minuten.
Chutney:
Snijd zeste van 5 pompelmoezen. Kook 3 maal en spoel ze telkens goed af. Pers 5 pompelmoezen Snij de overige à vif´. Breng alles samen met de suiker en het vanillestokje aan de kook, tot jamdikte.
Roomijs:
Breng de ingrediënten voor passievruchtensiroop samen aan de kook en laat afkoelen. Breng de melk samen met de room en het vanillestokje aan de kook. Klop de eierdooiers met de suiker tot een homogene massa. Voeg de kokende melk toe. Laat de crème anglaise zachtjes binden. Meng de crème met de passievruchtensiroop. Laat afkoelen. Draai tot een roomijs in de ijsmachine.