Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 6 koolrabi´s
– 60 cl olijfolie
– 6 teentjes knoflook
– 2 busseltjes verse munt
– 2 bio citroenen
– 18 eetlepels Griekse yoghurt
– 200 gram pijnboompitten
– 1 bussel tuinkers
Bereiding:
Rasp de schil van de citroen. Rooster de pijnboompitten. Pel de knoflookteentjes en verwijder de kiemen.
Pluk de muntblaadjes.
Plet de muntblaadjes samen met de knoflook, pijnboompitten, geraspte citroenschil en een weinig zeezout fijn in een vijzel tot een groene puree.
Roer de olijfolie door de pesto. Snij de koolrabi in kleine blokjes, en blancheer 2 minuten.
Verfris onder koud water. Meng 6 lepels van de pesto met 18 lepels yoghurt.
Besprenkel de koolrabi met wat wat citroensap en meng 6 lepels pesto met de koolrabi.
Schik de koolrabi over de borden en werk af met de saus, gerookte zalm en tuinkers.