Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Soep

Kreeftensoep met visballetjes


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 150 g garnalen
– 150 g tong/wijting/kabeljauw (wit gekleurde zachte vis)
– 4 eieren
– 150 ml room
– 1 l kreeftenbouillon
– 50 g boter
– prei
– uien
– selder
– wortel
– lookteentje
– tijm
– peper
– zout
– paar takjes bieslook
– 3 lepels bloem
– viskoppen / graten / garnaal en scampi pellen
– vel bladerdeeg
– 16 scampi

 

Bereiding:

Snijd alle groenten fijn en laat samen met de kruiden stoven in wat boter, bepoeder met de bloem. Voeg de viskoppen/graten toe en zet alles onder water.
Laat alles rustig garen, verwijder alle graten, mix heel fijn en zeef.
Breng aan de kook, voeg de kreeftenbouillon toe en laat nog even koken. Kruid naar smaak.
Verdeel het bladerdeeg in 16, rol in iedere deegdriehoekje een (flink gekruide) scampi en bak.
Mix de garnalen fijn, voeg eigeel van 2 eieren toe en 50 g room. Kruid en zet een uurtje koel.
Zelfde procedure voor de witte vis. Verdeel deze in twee en snipper in een helft wat bieslook heel fijn.
Breng een kookpot gezouten water net onder de kook, spuit kleine balletjes van de vis hierin en laat 5-6 minuten garen. Neem ze uit het water.
Serveer de soep in een warm bord, samen met de balletjes, versier met een lepeltje room en een takje groen en een scampikoekje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Soep:
Bouillabaise

Volgend Soep:
Thais soepje met gelakte kippenbil

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |