Inhoud Klik en spring direct naar het gewenste item
Kookclub houdt hopdag
Het Nieuwsblad regio Aalst van zaterdag 05 april 2014
MELDERT – Leden van de kookclub Al Dente Nieuwerkerken brachten een bezoek aan hopboer Roger Baert. Ze informeerden er naar teelt en oogst van hopscheuten en -bellen. Daarna werd een bezoek gebracht aan Brouwerij Slaghmuylder. Een maaltijd met hopscheuten sloot de informatieve dag af. ‘Het is de bedoeling dat we in onze kookclub tijdens een van de volgende praktijkbijeenkomsten hopscheuten verwerken in een origineel recept.’
Het Grote Kookclub Concours
Zeven gedreven kookclubs die elkaar de loef afsteken met een uniek aardappetgerecht, daar draait het om in het Libelle Lekker!
Kookclub Concours. Al Dente, vaste klant bij wedstrijden, bijt de spits af!
Peter is er al
Maar Peter is ook de enige. Vandaag vrijdag 3 februari, wordt een record gevestigd. Sinds 15 uur sneeuwt het stevig. In een mum van tijd is het overal wit, waardoor de vrijdagavondspits rommeliger verloopt dan ooit. Zelfs de man met de sleutel van de zaal, raakt er niet door. Peter moet een halfuur in zijn auto wachten en het zal nog veel langer duren voor de hele bende er is. Vanavond zullen zeventien mensen achter het fornuis staan. Peter is er sowieso bij. Hlj slaat geen kookclubavond over. Samen met voorzitter Willy is hij één van de stichtende leden van Al Dente. Vandaag telt Al Dente twintig leden, mannen en vrouwen. “Bij ons zijn het niet de vrouwen die om ter luidst tetteren en kwebbelen”, lacht Peter.
de mise en place
Vanavond probeert de kookclub een nieuwe zaal uit, De Looierij in Gijzegem. Peter hoort bii het team dat voor het hoofdgerecht zorgt, dus hij heeft tijd genoeg maar kan al met de voorbereidingen beginnen. Al Dente is onderverdeeld in vier groepen die doorschuiven van aperitiefhapjes (+ drank) naar voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. “Om te vermijden dat we twee keer hetzelfde eten, geeft iedereen aan mij door wat de plannen zijn”, vertelt Willy. Eind vorig jaar mailden Willy en Peter de lijst met de thema’s voor het hele jaar naar de rest van de groep. “Dat is een keer schaaldieren, een keer de kleur geel en volgende maand draait alles rond eieren. Vooral voor het dessert zijn die thema’s een uitdaging. Maar Al Dente is er om te experimenteren. Het resultaat is vaak verrassend. soms een tikkeltje vergezocht, maar dat mag allemaal.”
te fijn gewerkt
Het februarithema is traditioneel ‘budgetkoken’. Maar de plannen zijn omgegooid. Libelle Lekker! heeft een oproep gelanceerd waarbij kookclubs elkaar de loef afsteken met aardappelgerechten. Peter: “De patat is zo veelzijdig. Grof geraspt of fijn. Gekookt, in een puree, een zalfe, een gratin, in een kroket met chorizo… Een vaste klant in de kookclub.” “En de kookclub is vaste klant bij wedstrijden”, vult Willy aan. “We zaten ooit in de finale van de Knack Weekend-wedstrijd’Hobbykok van het Jaar’, deden mee aan het WK en BK barbecue en aan een vorige wedstrijd van Libelle. Bij Radio 2 draaide een jaar of zes geleden de uitdaging trouwens rond hetzelfde thema. We haalden de finale, maar wonnen niet omdat we té fijn gewerkt hadden. Een trio van puree viel bij die jury meer in de smaak.” Met die woorden spreekt Willy zichzelf en zijn troepen extra moed en zelfvertrouwen in. Nu iedereen is binnengedruppeld, mondt de voorzichtige zoektocht in de nieuwe keuken uit in lichte chaos. Welke groep is waar begonnen met welk stukje van welk gerecht? De aardappel-javanais-hapjes moeten dringend in de oven. Maar hoe werkt die precies?
eindeljk de hapjes
Al Dente is zo’n gedisiplineerde kookclub die zich aan een strakke timing houdt, Om 20 uur hapjes – zeker niet na 20’30 uur -, om 21 uur voorgerecht, 21’30 uur hoofdgerecht, 22 uur dessert, en tussen 23 en 24 uur is de keuken proper gedweild en kan iedereen naar huis. Vanavond loopt het een tikkeltje anders. Het is bijna 2l uur als de aardappel-javanais samen met een brunoise van aardappel en sint-jakobsvucht en een aardappelmousseline
met rauwe ham en linzen op tafel komt. Een paar weken geleden is Willy samen met de rest van zijn kliek gaan lunchen om zich voor te bereiden op deze hapjes: “Andere groepen doen dat op een avond bij iemand thuis, maar wij maken het ons zo aangenaam mogelijk. Iedereen woont of werkt in de buurt en we moeten op dat moment toch nog niet in de keuken gaan staan. We zetten een paar ruwe ideeën op papiel en die gieten we tegen de kookavond in een vorm'”
schatjes van pureetjes
Er wordt kritisch geproefd deze avond. Eerst van de hapjes nu van het voorgerecht. ‘Schatjes van patatjes’, doopte het team dit gerecht. Ze maakten drie soorten puree. Eén met handgepelde garnalen en met botermelk, één met king krab en één met huisgerookte zalm. Als het kon, zou barbecuefanaat José echt alles in zijn Oklahoma klaarmaken. Zijn gerookte zalm is in elk geval een hit in de kookclub. De specialiteit van het huis, zeg maar. Maar er schort nog wat aan de presentatie van dit voorgerecht en de borden mochten ook iets warmer zijn, klinkt het. “Dat is niet jullie fout”, weet Willy. “Eerst is er die andere keuken en om van daar naar de tafel te gaan, moet je een lang stuk wandelen door een ijskoude gang. Natuurlijk is je eten dan koud.”
een voorgerecht… en nog een
Of tussengerecht. In elk geval geen dessert vandaag, want met een dessert wil Al Dente niet naar de wedstrijd. Straks kiezen ze uit alle gerechten één winnaar om in november op de Winterfair mee uit te pakken. Dat zou krokant gebakken zeebaarsfilet met tomatenpesto en Aligot-quenelles kunnen worden. In de keuken paclasst het zweet van vijf voorhoofden, de rest zit aan tafel na te kaarten over de eerste twee gangen. Alleen Willy loopt op tijd naar de keuken. Hij wil van elk bord minstens één foto voor de website. “We staan zelden of nooit met twintig man samen in de keuken. Dat is in al die jaren hooguit vijf keer gebeurd”, vertelt hij. “Elke groep moet rustig aan zijn gerecht kunnen werken. We hebben ooit overwogen om de club in vijf groepen te verdelen, waarbij groep vijf niets anders moest doen dan in de potten kijken’. Maar dat idee had weinig aanhangers, want iedereen wil elke maand koken.”
de specialiteit van het huis
Of ze eigenlijk ook van patatjes houden? “O ja, niemand van ons die het een week zonder doet.” Deze week nemen ze in elk geval al een voorsprong. want daar zijn Peter en zijn team al met een millefeuille van aardappelen geserveerd met een melkvarkentje, gekonfijte look, schorseneren en minishiitake. Volgens Peter heeft zijn team op voorhand ongeveer een uurtje gediscussieerd over dit gerecht: “Er is al zoveel gedaan met aardappelen
en wij wilden echt iets dat zou draaien rond dat ene ingrediënt. Een millefeuille met chips van drie soorten aardappelen leek ons leuk. Het was dan vooral nog brainstormen over hoe we daar een mooi en stevig torentje van konden maken.”
het moment van de waarheíd
Iedereen heeft heerlijk gegeten. Aardappel op wel acht wijzen. Maar welke wijze is wedstrijdmateriaal? De sfeer wordt ineens bloedernstig het is tijd om te stemmen. Pen en papier in de aanslag hier en daar een diepe zucht en drie minuten later worden alle stemformulieren al geteld. Het is een fotofinish: het voorgerecht krijgt 24 punten, twee andere 23 punten. Het gaat er meteen weer uitgelatener aan toe. Iedereen heeft wel ergens een
bedenking bij. Welk gerecht heeft het meeste potentieel? Waar komt de aardappel het beste uit? Zijnde ingrediënten die ze nu gebruiken in november nog altijd op hun best? José, Ria en co springen een gat in de lucht. De groep heeft beslist: hun puree op drie wijzen haalt het met één punt voorsprong en genoeg mogelijkheden.
poetsbeurt en de rekening
Het is een pak later dan ze gewend zijn, maar gelukkig draait Al Dente als een geoliede machine. Het voorgerechtteam doet de afwas, het aperitiefteam dweilt. Elke maand dekt het dessertteam de tafel en nemen ze de lege flessen mee. Wie voor het hoofdgerecht zorgt, mag kiezen hoe intensief hij meehelpt met opruimen. Intussen worden de restjes verdeeld, wordt de overgebleven helft van de sint-jakobsvruchten verkocht en de rekening gemaakt. 30 euro per persoon. “Iets duurder dan anders, maar we hadden dan ook een tussengerecht en geen dessert. Een wafeltje kost minder dan zeebaars.”
Willy en Peter trekken de deur dicht
De voorzitter en zijn rechterhand evalueren de zaal – toch te klein? – en mijmeren nog even na over de wedstrijd – een paar schoonheidsfoutjes zouden er nog uit moeten. Elke zondag kookt Willy voor zijn drie kinderen en hun gezin. De aardappelhapjes had hij hen al een keer geserveerd, de drie purees volgen binnenkort. Het zijn z’n favoriete proeÍkonijnen.
Met dank aan Libelle Tekst: Femke Coopmans Foto’s: Michaël Dehaspe
Foto’s Libelle Lekker
Ons gerecht:
Met dit aardappelrecept nam Al Dente deel.
Het Grote Libelle Lekker! Kookclub Concours!! De finale.
Al Dente werd met dit recept: aardappelquenelles met garnaal, king crab en gerookte zalm 2e na De Tellintjes uit Knokke met volgend recept: aardappelijs met ananastaartje en muntsuiker.
Cook (het magazine voor de amaprof) op bezoek bij Al Dente
Baardegem 4 februari 2011
In de schaduw van een pittoresk kerkje komt een twintigtal mensen samen, die één ding gemeen hebben een passie voor koken.
Het is fris in de parochiezaal van Baardegem als de eerste mensen met hun bakken verse ingrediënten binnendruppelen. Het thema van de avond is ‘budgetkoken’. Idereen kreeg een budget van 15 euro. “We willen hiermee aantonen dat je ook voor weinig geld, best lekker kan koken”, zegt Willy Lauwereys, een van de bezielers van Al Dente.
Hij startte samen met Peter Jansegers de kookclub op nadat ze samen zeven jaar kooklessen volgden in Aalst. “Nu kunnen we onze creativiteit kwijt in alles wat we bereiden, het mag al eens eigenzinniger zijn dan tijdens de lessen”, legt Peter uit. Willy voegt hier aan toe dat ze na zeven jaar koken geen zin hadden om ermee te stoppen. Met een groepje van de klas richtten ze in 1998 Al Dente op, maar enkel Peter en Willy blijven, met veertien andere kookliefhebbers, over. Mannen en vrouwen zijn welkom. “Dan is de tafel altijd mooi gedekt en verloopt de schoonmaak ook vlotter”, knipoogt Willy.
Als je in teams en soms onder druk moet samenwerken, dan kent iedereen elkaar door en door. Zo ook in de lange, smalle keuken van de parochiezaal. Een tiental gasbekkens en een stoomoven aan de ene kant doen dienst als warme keuken. In de potten wordt er een radijssoep bereid, bouillon getrokken van varkenswangetjes, vis gebakken, frambozencoulis opgewarmd, enzovoort. Het budget is beperkt, maar smaak is er in overvloed.
Luc staat er de hele avond in de potten te roeren, afwisselend met een afwasje. Hij zit in het team dat het voorgerecht bereidt en moet ook afwassen. De mensen die de aperitiefhapjes verzorgen, moeten schoonmaken en het team dat het nagerecht serveert, zorgt voor de tafelschikking, vanavond met kleurrijke sleutelbloemetjes.
BARBECUEKAMPIOEN
Aan de andere kant van de keuken wordt er in stilte gesneden en gehakt. José staat er zalm en paling te kuisen. Hij heeft die op voorhand gerookt in zijn Oklahoma-barbecue, en zegt dat hij er alles in klaarmaakt. Alles wat zijn vrouw, die ook in de club zit, klaarmaakt, kan hij eigenlijk ook in zijn barbecue bereiden.
Het koppel stapte twee jaar geleden in Al Dente, nadat ze met een paar leden deelnamen aan het weclassdkampioenschap barbecueën op het domein van kasteel Diepensteyn van brouwerij Palm.
“Onze tegenstanders kwamen met vrachtwagens vol high-tech gerief aan, terwijl wij enkel met die Oklahoma werkten”, lacht Jose. Ze werden knap achtste en zelfs tweede met hun dessert, een zacht chocoladegebakje met vloeibare kern, vergezeld van gegrilde ananas, een frambozensausje en Palm Royal.
Met dank aan Cook Tekst: Sophie Siersack Foto’s: Jan Bellen
Foto’s Cook Foto’s Cook: recepten Foto’s Cook: overige
Onze gerechten uit het magazine:
– Aardappelslaatje met gerookte paling
– Koolvis met postelein en gepocheerd kwarteleitje
– Nieuwe Aalsterse hutsepot
– Lentekleuren met rabarber en frambozen
Libelle Lekker! Pottenkijken bij hobbykoks
Libelle special oktober 2010
“Vlaanderen kookt niet alleen thuis, maar ook op verplaatsing, in tientallen kookclubs. Wij gingers in de potten kijken bij Kookclub Al Dente tijdens het verrassingskoken: dan wordt er gewerkt met wat er de in de koelkast staat.”
17u42: Myriam komt altijd eerst
Velen hebben het geprobeerd, niemand is erin geslaagd. Myriam komt altijd eerst op de kookavonden van Al Dente. Dat ze vlakbij het parochiecentrum van Baardegem (Aalst) woont, geeft haar een strategisch voordeel. Drie kwartier voor het begin van de bijeenkomst heeft ze de tafel al gedekt. Vanavond is dat ook haar taak, omdat ze in het dessertteam zit, en het dessertteam dekt de tafel. Volgens dezelfde logica zal het aperitiefteam de keuken opruimen. Les één voor de leek: de betere kookclubs hebben reglementen.
18u08: Peter vult de koelkast
De Lange, smalle keuken valt me wat tegen. Op de uitrusting is echter niets aan te merken volgens Peter Jansegers, samen met voorzitter Willy Lauwereys de drijvende kracht achter de kookclub. “We hebben hier alles: een steamer, een salamander, een bordenverwarmer…” Samen met zijn buurvrouw Renske heeft Peter de ingredienten meegebracht. De kookclub heeft zestien leden verdeeld over vier teams, die elk instaan voor een gang van het menu. Bij het verrassingskoken selecteert het aperitiefteam de ingredienten. Hoe dat in zijn werk gaat? “We kiezen een recept dat qua ingredienten veel mogelijkheden biedt. Meloen met parmaham komt niet in aanmerking. De andere teams krijgen geen recept. Ze moeten creatief zijn met de ingredienten die ze aantreffen en ze allemaal gebruiken.”
18u40: Tatsoi? Wat is tatsoi?
De teams staan bij het aanrecht en proberen een gerecht bij elkaar te puzzelen. Team hoofdschotel weet geen raad met een zakje groene blaadjes. Tatsoi. Wat is tatsoi? De oplossing is eenvoudig: proeven. Heerlijk voor een salade, besluit Willy. De voorzitter pendelt tussen de teams en geeft hier en daar advies. Hij droomde vroeger van een eigen restaurant,maar het is er nooit van gekomen. Jose rookt dan weer zijn eigen zalm en is een kampioen op de barbecue. Vanavond draait hij ijs voor het dessert.
19u55: ja, chef!
De teams komen stilaan onder stoom. Iedereen drukt zich weg om doorgang te geven aan een dampende kookpot. De bedrijvigheid verloopt even gesynchroniseerd als in een restaurant. Iemand roept: “Ja, chef!” Als Willy de coach is, dan is Peter de chef. Willy geeft vooraf suggesties, Peter treedt snel op in het heetst van de strijd. Werd er in het begin nog veel gepraat, dan wordt er nu in stilte gewerkt. Filip roert in een pot met kikkerbillen. “Het leuke aan de kook-club is dat je kunt experimenteren met ingredienten die je thuis niet gebruikt omdat ze te duur zijn.”
20u36: Foodfoto’s
Renske is Nederlandse en laat me een stuk Aalsterse vlaai proeven. “Gemaakt door mijn man. Als allochtoon mag ik er niet aankomen”, grapt ze. De praline van Aalsterse vlaai en stiltonkaas is een van de vier aperitiefhapjes. Er wordt even getwijfeld. Aperitieven we in de keuken? Uiteindelijk worden de hapjes toch aan de bar opgediend. Willy fotografeert elk gerecht. Op de website www.nieuwerkerken-aalst.be/aldente(*) prijken intussen honderden foto’s en recepten.
(*) Nu: https://kookclubaldente.be
21u33: Aan tafel!
“Aan tafel! Aan tafel! Aan tafel” Christel moet drie keer roepen om haar kookvrienden los te weken van het fornuis. De zeeduivel wordt opgediend. Jonny is niet ontevreden over het voorgerecht dat hij heeft bereid. “Dat valt best mee, he, die knolselderpuree bij de vis.” De zeeduivel ligt op malse, jonge spinazieblaadjes. Streepje saffraansaus, dikke veeg puree, mosseltjes in een preiringetje en je hebt wat Sergio Herman ‘een mooi bordje’ noemt. Jimmy vindt dat de club veel vooruitgang heeft geboekt. Van Willy mag je nooit op je lauweren rusten. “Koken is zoals atletiek. Om op niveau te blijven presteren, moet je elke dag trainen.”
22u03: Komt in orde!
Opeens hangt er spanning in de keuken. De al de hele avond glimlachende Maurice staat te zweten onder zijn hoed omdat de drie pannen eendenborstfilet sneller bakken dan verwacht. “Dat komt wel in orde”, sust Willy. De mantra van de mental coach heeft zijn effect niet gemist, want even later regent het complimentjes. Alleen op de couscous komt er kritiek. Te zout, en daardoor gaat de limoensmaak wat verloren. “Ik maak couscous altijd met limoenolie”, vertelt Peter. “De frisheid doet hem drie keer beter smaken.”
22u45: Heeft het gesmaakt, meneer Libelle?
Myriam, Jose en Ria scoren met hun dessert van peperkoekijs, earlgreysorbet en een loempiaatje van appel, rozijn en pijnboompit. “Heeft het gesmaakt, meneer Libelle”, roept Renske. Jazeker, meneer Libelle is in zijn nopjes. Al Dente legt de lat hoog en is niet snel tevreden. Peter: “Meestal kiezen we een product als thema. Elke groep komt dan vooraf samen om een recept voor te bereiden. Soms valt het thema tegen. Van geit en truffels hadden we bijvoorbeeld meer verwacht.”
23u30: Opgeruimd staat netjes
De hele avond is er afgewassen. De eerste borden al na het aperitief. Veel werk is er na de maaltijd niet meer. De kookclub spendeerde meer tijd in de keuken dan aan tafel. Vreemd. Waarom na een lange werkdag nog de hele avond in de weer zijn? “In de keuken vergeet ik juist de stress van het werk”, zegt Jimmy. Bij Kookclub Al Dente zit het plezier duidelijk in de keuken, zelfs als er geconcentreerd en in stilte wordt gewerkt. Het maakt het eten er alleen maar leuker op.
Met dank aan Libelle Tekst: Gert Corremans Foto’s: Luk Thys
Onze gerechten uit de Libelle Lekker! van oktober 2010
– Praline van Aalsterse vlaai en stilton
– Zeeduivel op spinazie met knolselderpuree en saffraansaus
BBQ team De Vulder – AL DENTE schittert op het WK en BK BBQ 2008 te Steenhuffel
Op zondag 17 september 2008 ging op de terreinen van de Brouwerij Palm te Steenhuffel het 10de WK en het 4de BK BBQ door. 67 teams namen deel waaronder 17 teams uit Oost-Vlaanderen en 27 buitenlandse teams.
Onder impuls van José De Vulder en Willy Lauwereys werd reeds eind vorig jaar besloten om deel te nemen aan het WK met de Oklahoma BBQ (je weet wel zo’n trein) van José. Eerst werd er individueel geoefend met Peter en Willy. Nadien volgden de gezamenlijke PROEF-sessies bij José, die ons zijn lekkerste wijnen liet proeven. In een onovertroffen sfeer van gemoedelijkheid werd er duchtig geoefend. Tweemaal werden alle gerechten klaargemaakt en gekeurd mede door de steun van onze sponsors Stefaan Gaublomme en Luc Van Lierde.
Op zaterdag 16 september werden wij overdonderd door de vaak luxueuze standen die onze hoofdzakelijk professionele tegenstrevers hadden opgesteld.
Zondag was een schitterende dag, het weer was zuiders en de sfeer was super. Alle teams dienden met vis, kip, varkensspiering, dunne lende en chocolade als hoofdingrediënten gerechten klaar te maken op de barbecue. De wedstrijd zelf verliep vlot. In onze ploeg deed iedereen perfect wat van hem/haar verwacht werd. In totaal kwamen meer dan 15.000 toeschouwers kijken en proeven. Ook ons team kreeg talrijke vertrouwde supporters op bezoek. Zij kwamen proeven maar vooral ons aanmoedigen en ze zagen dat het goed was.
Nadien bleek dat ook de internationale jury met tal van topchefs (Peter Goossens – Hof van Cleve, Geert Van Hecke – De Karmeliet, Wout Bru, Jeroen Meus en vele andere) tevreden waren over onze gerechten. Zij kroonden weliswaar het Duitse team TB & The BBQ-Scouts tot weclassdkampioen maar bezorgden ons team De Vulder – AL DENTE toch de bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap. Op het WK eindigde onze ploeg op een verdienstelijke 8ste plaats.
Onze ploeg schitterde echter vooral in de categorie “dessert” waarin wij vice-weclassdkampioen werden met een zacht chocoladegebakje met vloeibare kern vergezeld van gegrilde ananas en een sausje van frambozen en Palm Royal.
Volgende teamleden zorgden voor dit schitterend resultaat:
Myriam Blindeman, José De Vulder, Maurice D’Houwer, Peter Jansegers, Willy Lauwereys, Jimmy Van Audenhove, Walter Van Den Abbeele en Filip Van Wambeke.
Peter en Willy in de finale van Kook 2006(radio2) !!
Op zondag 3 december 2006 namen Peter en Willy in Flanders Expo in Gent deel aan beste KOOKteam van Vlaanderen, kookwedstrijd georganiseerd door Radio2.
Wij hebben niet gewonnen, maar wij hebben wel zeer lovende kritiek gekregen en er ontbrak niets aan ons gerecht, alleen vonden bepaalde juryleden (meer bepaald Dirk De Prins) dat er te weinig “terroir” in ons gerecht zat. Van Peter De Clercq (de barbecue specialist) en Jean-Marie Smets (van het restaurant “De Eiken” te Malle) daarentegen kregen wij echter de opmerking dat ons gerecht zeer harmonieus en smaakvol was. Ook het vierde jurylid Johan Segers (van het restaurant “’t Fornuis” te Antwerpen) was zeer positief over onze bereiding.
Eigenlijk waren wij op basis van de kritiek van de jury samen met de provincie Antwerpen favoriet. Helaas bleek dit na de beraadslaging niet meer het geval.
Uiteindelijk hebben wij zeer nipt de duimen moeten leggen voor de winnende ploeg van West-Vlaanderen.
De tribune in de Expo halle 8 zat bomvol en er waren ook een aantal supporters bij voor ons waaronder Jonny en Christiane, Filip Van Wambeke en ook Peter zijn vrouw Lieve was aanwezig, samen met hun 2 oudste dochters.
Elke ploeg kreeg 50 minuten de tijd om hun gerecht klaar te stomen. Om de 5 minuten begon er een ploeg en wij waren de voorlaatste ploeg die aan de beurt was. Alles verliep vlot en zoals wij het gedacht hadden. Ook qua presentatie zat alles goed. Alleen waren wij misschien iets te modern voor de jury. Dirk De Prins gaf ook hier een opmerking over onze aardappelbereiding ( een wafeltje van aardappelen en kruiden), ze trok de aandacht weg van de essentie zijnde de tongscharfilets, alhoewel we vonden dat deze pertinent aanwezig waren op ons bord.
Willy en Peter
Met dank aan Radio2 voor de foto’s
Ons gerecht:
Schartongfilets onder een groen korstje met aardappelwafeltjes en een groentehorentje.