Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

rio van dessertjes: Panna Cotta, Profiterolles met speculoos-ijs en mascarpone, Citroensorbetijs.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Panna Cotta
– 75 cl melk
– 4,5 dl room
– 150 gram suiker
– 4,5 blaadjes gelatine
– 4 vanillestokjes (opengesneden)

Profiterolles met speculoos-ijs en mascarpone
– speculoos-ijs
– kleine soesjes
– 4 eierdooies
– 250 gram mascarpone
– 100 gr suiker
– 4 eiwittten
– cacaopoeder
– rood fruit

Citroensorbetijs
– 500 gram suiker S 2
– 5 dl water
– 5 dl citroensap
– geraspte citroenschil
– gesuikerde citroenschil
– munt
– citroenjenever

 

Bereiding:

Panna Cotta
Breng de melk, room, suiker en vanillestokjes aan de kook en laat afkoelen. Zeef. Week de gelatine in koud water en los ze op in de lauwe melk. Laat nog 10 minuten staan en verdeel over de potjes. Zet minstens 4 uur in de koelkast.
Serveer met bosvruchtencoulis.

Profiterolles met speculoos-ijs en mascarpone.
Klop de dooiers met de suiker luchtig en meng er de mascarpone door. Meng met het opgeklopte eiwit. Lepel de room over de soesjes en bestrooi met cacaopoeder.
Garneer met een wat rood fruit.

Citroensorbetijs
Breng het water met de suiker in een pan aan de kook, voeg de geraspte citroenschil toe en los de suiker op, roer af en toe. Laat afkoelen.
Pers de citroen, doe het sap bij de siroop en meng dit. Zeef het mengsel.Laat het mengsel draaien tot het dik is.
Serveer de sorbet in een glaasje, versier met een takje munt en gesuikerde citroenschil en dien op met een glaasje citroenjenever.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Appeltjes onder een krokant korstje met dadels en een zuiderse bavarois.

Volgend Nagerecht:
Winters fruit onder een dekentje.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |