Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Panna Cotta
– 75 cl melk
– 4,5 dl room
– 150 gram suiker
– 4,5 blaadjes gelatine
– 4 vanillestokjes (opengesneden)
Profiterolles met speculoos-ijs en mascarpone
– speculoos-ijs
– kleine soesjes
– 4 eierdooies
– 250 gram mascarpone
– 100 gr suiker
– 4 eiwittten
– cacaopoeder
– rood fruit
Citroensorbetijs
– 500 gram suiker S 2
– 5 dl water
– 5 dl citroensap
– geraspte citroenschil
– gesuikerde citroenschil
– munt
– citroenjenever
Bereiding:
Panna Cotta
Breng de melk, room, suiker en vanillestokjes aan de kook en laat afkoelen. Zeef. Week de gelatine in koud water en los ze op in de lauwe melk. Laat nog 10 minuten staan en verdeel over de potjes. Zet minstens 4 uur in de koelkast.
Serveer met bosvruchtencoulis.
Profiterolles met speculoos-ijs en mascarpone.
Klop de dooiers met de suiker luchtig en meng er de mascarpone door. Meng met het opgeklopte eiwit. Lepel de room over de soesjes en bestrooi met cacaopoeder.
Garneer met een wat rood fruit.
Citroensorbetijs
Breng het water met de suiker in een pan aan de kook, voeg de geraspte citroenschil toe en los de suiker op, roer af en toe. Laat afkoelen.
Pers de citroen, doe het sap bij de siroop en meng dit. Zeef het mengsel.Laat het mengsel draaien tot het dik is.
Serveer de sorbet in een glaasje, versier met een takje munt en gesuikerde citroenschil en dien op met een glaasje citroenjenever.