Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Bordje met gekonfijte bietjes met kaneel, bloedsinaasappelsorbet en rabarber-tiramisu.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1,5 kg suiker
– 3 kaneelstokjes
– sinaasappelschil (zonder het wit vlies)
– 8 jonge bietjes, in kleine partjes
– 2 liter bloedsinaasappelsap
– 4 citroenen
– 4 dl suikersiroop
– olijfolie
– 1500 gram rabarber
– suiker
– creme de cassis
– 6 dl slagroom
– 500 gram mascarpone
– lange vingers

 

Bereiding:

Verwarm water met de suiker, kaneel, sinaasappelschil langzaam tot een suikersiroop.
Voeg de bietjes toe en kook ze – afhankelijk de ouderdom – gaar in de suikersiroop.
Draai ijs van het bloedsinaasappelsap, het citroensap en de suikersiroop. Draai alles af in ijsmachine en voeg ondertussen de olijfolie toe. Laat nog even opstijven.
Rabarber wassen en in stukjes snijden. In een pan rabarber met wat water en suiker koken en tot moes roeren, éénmaal afgekoeld de crème de cassis toevoegen.
Slagroom stijfkloppen met de suiker, crème de cassis door de mascarpone roeren en de slagroom er luchtig doorheen scheppen. Op de bodem een laagje lange vingers leggen nadat je deze door de likeur hebt gehaald.
Achtereenvolgens erover verdelen. helft van het mascarponemengel, helft van rabarbermoes, weer een laag lange vingers (door de drank halen), rest van het mascarponemengsel en afdekken met rest van rabarbermoes.
In de koelkast tiramisu ca. 2 uur door en door koud laten worden.
Serveer het bloedsinaasappelsorbetijs met de gekonfijte bietjes en wat van de kruidige suikersiroop.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Winters fruit onder een dekentje.

Volgend Nagerecht:
Pavlova met rood fruit en aardbeien in Camparigelei.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |