Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Chocoladetaartje met zachte inborst
– 70 gram boter
– 100 gram chocolade
– 65 gram suiker
– 60 gram gezeefde bloem
– 4 eieren
Brochette van banaan met peperkoek
– 2 bananen
– 6 schijfjes peperkoek
– 4 eetlepels kokos
– 1 eetlepel curry
– 4 eetlepels rum
– 1 vanillestokje
– 2 eetlepels suiker
– wat munt
Vanille-ijs met passievruchtensiroop en mango
– 2 rijpe mango’s
– 1 l vanille-ijs
Siroop:
– pulp van 6 rijpe mango’s
– 50 gram kristalsuiker
– 4 el witte rum
Bereiding:
Chocoladetaartje met zachte inborst
70 gr boter smelten + 100 gr chocolade + 65 gr suiker, hierbij 60 gr gezeefde bloem mengen.
4 eieren klusten en onder het chocolademengsel roeren. In bakpotjes doen. Oven op 200°. Laten opstijven.
Brochette van banaan met peperkoek
Snij de bananen in schijfjes en de peperkoek in even grote stukjes. Prik om de beurt op een stokje.
Meng de curry met de kokos en wentel de brochettes erin.
Bak de brochettes bruin.
Schik ze op een bord. Blus de pan met de rum en wat water en voeg er de suiker aan toe.
Vanille-ijs met passievruchtensiroop en mango
Verwarm de pulp van het malen van de siroop. Voeg 75 cl water toe en laat zacht koken.
Laten afkoelen, meng de rum erdoor en dek af.
Schil de mango, verwijder de pitten snij en snij de 1/2 mango in kleine blokjes. Pureer de rest met een staafmixer. Dek af en zet in de koelkast. Verdeel vlak voor opdienen bolletjes vanille-ijs en mangopuree over de glaasjes. Schep er enkele blokjes mango over.