Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Verloren broodje van rozijn met exelir d’Anvers en roomijs.
– 1 liter volle melk
– 150 gram suiker
– 1 pakje vanillesuiker
– kaneelpoeder
– 5 eierdooiers
– 1 groot rozijnenbrood
– boter
– bruine suiker
– zout
– elexir d’Anvers
Vanille-ijs (1 l)
– 5 dl volle melk
– 1 vanillepeul
– 5 eierdooiers
– 165 gram suiker
– 5dl room
Tartaar van ananas met sabayon van passievrucht.
– 1 ananas
-8 eierdooiers
– 200 ml passievruchtsap
– 200 ml witte wijn
– 200 suiker
– 200 ml opgeklopte room
– munt
Crème van vanille en limoen.
– sap van 3 limoenen
– 1 grote doos gesuikerde, gecondenseerde melk (+/- 400 gr.)
– 2 zakjes vanillesuiker
– 25 cl room
– munt
Bereiding:
Verloren broodje van rozijn met exelir d’Anvers en roomijs.
Verwarm de melk met de helft van de suiker, de vanillesuiker en kaneelpoeder. Dompel er het brood in. Klop de eierdooiers los met de rest van de suiker en wat zout. Dompel hierin het geweekte brood. Bak de sneden in de boter in de pan en bestrooi met bruine suiker Schik een snede op het bord, besprenkel met likeur en geef er vanille-ijs bij. Breng de melk aan de kook met een opengesneden vanillepeul aan de kook. Roer de eierdooiers los met de suiker. Giet een deel van de kokende melk op het suikermengsel. Roer goed onder elkaar en giet bij de rest van de melk. Roer op laag vuur tot een glad gebonden saus en roer van het vuur weg, verder koud. Voeg de room toe en zet koud weg. Laat een nacht rijpen, haal er de vanillepeul uit en draai er ijs van.
Tartaar van ananas met sabayon van passievrucht.
Verwijder schil en het hart van de ananas en snij het vruchtvlees in kleine blokjes Klop in een bain-marie met een klopper eierdooiers, passievruchtsap, wijn en suiker op tot een luchtige massa (ca. 3 minuten). Verwijder de kom uit de bain-marie en klop nog 2 minuten rustig na tot het mengsel is afgekoeld. Voeg de room toe. Duw de ananas in een vormpje en overgiet rijkelijk met de sabayon. Versier met munt.
Crème van vanille en limoen.
Pers de limoenen uit. Voeg het sap bij de gesuikerde en gecondenseerde melk en de zakjes vanillesuiker. Klop de room op en voeg hem bij de rest. Voorzichtig onderspatelen. Serveer de crème in een glaasje en versier met munt.