Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Aardbeiensoepje met amaretto en amandelijs


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kg aardbeien
– 2 citroenen
– 4 sinaasappels
– 8 eetlepels suiker
– 20 cl amaretto
– 16 bolletjes amandelroomijs
– 16 kletskoppen
– geroosterde amandelschilfers
– enkele takjes munt
– 75 cl melk
– 150 gr zuiver amandelpoeder
– 1/2 koffielepel amandelextract
– 9 eierdooiers
– 250 gr suiker
– 30 cl room
– 75 gr boter
– 275 gr kristalsuiker
– 0,50 dl. water
– 125 gr bloem
– 5 gr. gehakte amandelen
– 5 gr. kaneel (mespuntje)
– 2,5 gr zout

 

Bereiding:

Aardbeiensoepje:
Was de aardbeien en snijd ze in mooie stukken. Pers de citroen en de sinaasappels tot sap. Maak een mengsel van het sap met de suiker en de amaretto. Giet dit mengsel over de aardbeien en laat in de koelkast marineren. Rooster de amandelen.

Amandelroomijs:
Doe het amandelpoeder bij de melk en breng aan de kook. Laat het geheel een tijdje trekken en duw het door het fijne puntzeef. Breng de melk terug aan de kook. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een schuimige massa. Giet de melk over dit mengsel Plaats terug op het vuur en bind zonder te koken. Giet door een puntzeef, laat afkoelen en voeg het amandelextract toe. Draai het ijs in een ijsmachine. Voeg bijna op het einde de room toe en laat nog even verder draaien.

Kletskoppen:
Meng de ingrediënten kort. Doe het deeg in een spuitzak en spuit op een ingeboterde bakplaat bolletjes ter grootte van een knikker. Tussen de bolletjes een 10-tal cm afstand behouden (ze vloeien sterk uit). Bak in een voorverwarmde oven van 220° gedurende een 6-tal minuten. Let goed op de koekjes want ze worden heel snel bruin. Neem met een spatel de koekjes van de hete plaat en leg ze op een rooster om af te koelen.

 

Bordschikking:

Schik de aardbeien met de marinade in een diep bord. Plaats het amandelijs in het midden op de aardbeien Werk af met het koekje en breng hierop enkele geroosterde amandelschilfers aan. Versier met een takje munt.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Witte perziken met Engelse room en pistachenootjes

Volgend Nagerecht:
Verrassend geel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |