Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
1. Ananas:
– 1 busseltje verse munt
– 1 verse ananas
– scheutje rm
2. Saffraan ijs:
– 1 liter melk
– 300 g melkerijboter
– 2 eieren
– 6 eidooiers
– 300 g suiker
– snuifje vanille
– 2 doosjes saffraan draadjes
– rode besjes
– pistache nootjes gemalen
3. Beignets met chocolade en coulis van advocaat:
– 3 dl melk
– 150 g boter
– 150 g bloem
– 4 eieren
– 150 g fondantchocolade
– 2 steranijs
– 1 vanillestok
– 2 kaneelstokjes
– 1 geraspte citroen
– 1 geraspte appelsien
– bloemsuiker
– 1 dl room
– 2 dl advocaat
Bereiding:
1. Snipper de munt fijn (hou per bord een vers blaadje over) snij de ananas in stukjes, bak deze kort aan in hete olijfolie en blus met de rum, voeg er de munt onder . Smaak verder af.
2. Melk, eieren, suiker en saffraandraadjes in een kom doen en heel goed omroeren. Al roerend verwarmen tot 85°. Als dit de gewenste dikte heeft van vuur nemen en opwerken met de koude boter. Zeven en laten afkoelen. Afdraaien in ijs machine.
3.Laat de melk met de specerijen en het citrusrasp even opkoken en een half uurtje trekken. Zeef de melk en voeg er boter aan toe, laat terug even opkoken en roer er de bloem onder, goed laten drogen, even laten afkoelen en er de eieren onder verwerken.
Spuit dit beslag langs de bodem en de randen van een “flexipan vorm” , zorg dat het midden mooi vrij blijft, en vul de opening met gesmolten fondantchocolade. Laat dit voldoende harden in de diepvriezer en spuit dan de soezen dicht met het beslag.
Bak deze diepgevroren chocolade soezen gedurende +/- 3 min in olie van 150°, haal ze daarna door de griessuiker.
Voor de advocatencoulis mengen we room en advocaat onder elkaar, afsmaken met bloemsuiker.
Bordschikking:
Rechts op het bord leggen we 3 gefrituurde chocolade soezen op een rijtje en trekken hiernaast een streepje coulis.
Leg midden in het bord een beetje gemalen pistachenootjes, leg hier bovenop een mooi bolletje saffraanijs en garneer met een rood besje. (en eventueel wat saffraan draadjes).
Leg in een ronde vorm een deel van de ananas en garneer met een takje munt.