Aantal personen: 23
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg aardbeien
– 1 zak rood fruit/bosvruchten(diepvries)
Condérijst:
– 2 liter melk
– 400 gram dessertrijst
– 250 gram suiker
– 2 vanillestokje
– 4 eierdooiers
– 1 citroenschilletje
– 8 gelatineblaadjes
– 10 dl room
– 150 gram bloemsuiker
Chocolademousse:
– 4 blaadjes gelatine
– 300 gram chocolade
– 600 gram slagroom
– 80 gram griessuiker
– 30 gram Cointreau
– 3 eiwit
– 30 gram extra fijne griessuiker
Coulis:
– advocaat
– room
– bloemsuiker
Bereiding:
Condérijst:
Kook de melk met het open gesneden vanillestokje en het citroenschilletje samen met de helft van de suiker. Spoel de dessertrijst even af en voeg hem bij de melk. Laat de rijst op een zacht vuur garen gedurende +/- 30 minuten. Vanillestokje en citroenschil verwijderen. De gelatineblaadjes weken in koud water, uitknijpen en onder de gare rijst roeren. De rest van de suiker samen met de eierdooiers even opkloppen en eveneens onder de rijst mengen. Tot slot de bloemsuiker samen met de room voor 3/4 opkloppen en onder de afgekoelde rijst spatelen en laten opstijven in de koelkast.
Chocolademousse:
De gelatineblaadjes laten weken in koud water. Smelt ondertussen de chocolade in een warmwaterbad of in de microgolfoven. Klop de slagroom stijf met de 80 gram griessuiker. Knijp de gelatineblaadjes uit, smelt ze op een zacht vuurtje, verdeel en roer de gelatine onder de verschillende chocolades. Roer er eveneens de Cointreau onder en laat lichtjes afkoelen. Klop het eiwit stijf met 30 gr ultra fijne griessuiker en spatel onder de half opgesteven chocolade . Roer er ook de opgeklopte room onder. Laat zeker een uur opstijven.
Voor de advocaatcoulis : meng de advocaat met wat room en bloemsuiker en roer goed op.
Voor de vruchtencoulis : vruchten laten koken met suiker en doorzeven.
Bordschikking:
Leg in het midden van een groot bord een grote ring waarin je de volledige oppervlakte bedekt met de plakjes licht gemarineerde aardbei, verwijder de ring en trek er zigzags gewijs een lijntje over met de advocatencoulis, en daarna met de vruchtencoulis. Leg in het midden van de aardbeien plankjes een mooi bolletje chocolademousse. Ernaast komt de condérijst.