Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1/2 kg chocolade
– 6 appelen
– 250 gram gedroogde abrikozen
– een weinig whisky
– verse munt
– 100 gram amandelschilfers
– 160 gram mengeling van okkernoten, pistachenoten, hazelnoten, donkere rozijnen
– 1 l room
– 1 l melk
– suiker
Bereiding:
Smelt de chocolade en maak hiermee een dambord op de koude borden.
Gebruik de rest voor de studentenhaver.
Snipper de munt, kook in de melk, voeg suiker en room toe en draai dit tot ijs.
Schil de appelen, snipper 2 appelen en marineer deze in de whisky.
Maak van de andere vier een compote samen met de abrikozen en de rozijnen.
Rooster de amandelschilfers op een pan met anti kleeflaag tot ze licht bruin worden.
Verkruimel de notenmix en rooster eveneens, druppel de gesmolten chocolade op bakpapier en verdeel hierin de geroosterde notenmix.
Stoof de gemarineerde appelen aan en flambeer met de whisky.
Bordschikking:
Vul het dambord met een schep ijs, een schep compote, een schep geflambeerde appelen, de chocoladeschijfjes en de geroosterde amandelen.