Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 appelen
– 1 kg aardbeien
– 16 kleine aardbeienbavarois
– 200 gr aardbeiengelei
– 16 bolletjes vanilleroomijs
– 16 plakjes bladerdeeg
– aardbeiencoulis
Bereiding:
Bavarois bereiden: 500 gr. aardbeien koken met suiker en pureren.
5 geweekte gelatineblaadjes toevoegen en op smaak brengen met een scheutje citroen, een halve liter room opkloppen en onder de afkoelde aardbeienpuree spatelen in vorm gieten en laten opstijven in de koelkast.
Coulis bereiden: 500 gr aardbeien koken let suiker en pureren, daarna zeven bladerdeeg in ronde vorm van 8 à 10 cm uitsnijden hierop de schijfjes appel schikken, inwrijven met boter en suiker en afbakken in een oven van 175° C.
Fijne reepjes van appel snijden en in citroenwater leggen.
Bordschikking:
De appelgebakjes op een bord schikken.
Hierop een bolletje vanilleroomijs en afwerken met de bavarois.
Coulis rond het gebakje napperen.De aardbeien vierendelen en rond het gebakje schikken.
Versieren met de aardbeiengelei. Overstrooien met de appelreepjes.
Nb kan zowel koud – warm of lauw geserveerd worden.