Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Rabarbertaart met sabayon en aardbeiencoulis


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 à 12 mooie stevige stukken rabarber
– 1 vel bladerdeeg
– 150 gram bruine suiker (kandijsuiker)
– 1 ei
– 1 eigeel
– 1 eetlepel opgeklopte room
– 4 eetlepels amandelen

Sabayon:
– 1 eierdooier /persoon
– per eierdooier 1 eierdopje suiker en 1 eierdopje wijn/likeur

 

Bereiding:

Rabarbertaart:
Schik het deeg in een taartvorm Schil de rabarber en snij hem fijn Schik de versneden rabarber op de taartvorm Klop het ei en het eigeel op met de bruine suiker en meng er de room onder Giet deze massa over de rabarbertaart Strooi er de amandelschilfers op en bak het geheel gedurende 30 minuten op 180° C.

Sabayon:
Au bain marie opkloppen.

Aardbeiencoulis:
Aardbeien met suiker laten koken en zeven

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Trio van Aardbeien

Volgend Nagerecht:
Terrine van rood fruit met een streepje condé-rijst

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |