Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg kersen
– pakje speculoos
– pakje toastbrood
– 1/2 l room
– 6 eieren
– peper
– basilicum
– wijnazijn
– suiker
Bereiding:
Torentje speculoos:
Ontpit de kersen, snijd in kleinere stukjes en houdt fris tot het serveren.
Verkruimel de speculoos heel fijn, houdt iets apart voor de garnering, en meng de rest met de eiwitten en 1/4 l room. Meng dit tot een beslag, vorm dunne flensjes (één reeks van ong. 7cm diameter, een andere reeks van max 5cm diameter) op bakpapier en bak in een matig warme oven tot licht krokante flensjes. Bewaar fris na bakken.
Bewaar de rest van dit deeg in de diepvries en gebruik dit ijs voor de garnering.
Aarbeien coulis:
Verdeel de helft van de aardbeien in kleine stukjes en marineer deze gedurende een paar uur in wat fijngesneden basilicum, wijnazijn en vers gemalen peper.
Meng de andere helft van de aardbeien met 1/4 l room (houdt wat room apart voor de garnering), de tot schuim geklopte eiwitten en wat suiker naar smaak. Mix alles tot een shuim en laat deze opstijven in de koelkast.
Toast het brood, wrijf eventueel in met wat vloeiende honing voor het serveren.
Bordschikking:
Bepoeder het bord met wat speculoos poeder.
Breng hierop langs een kant het grootste speculoos koekje, verdeel hierover de kersen, bedek met het tweede speculoos flensje en leg hierop een paar snippers basilicum.
Langs de andere kant legt men in dakpan het toastje, een lepel gemarineerde aardbeien en een lepel aardbeiencoulis. Leg hierin een klein schepje speculoosijs en een lepeltje room. Trek deze open met een lepel of vork ter decoratie.