Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Rozijnenpannenkoeken met geglaceerde sabayon


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Pannenkoeken:
– 750 g bloem
– 12 eieren
– 150 g suiker
– 3 zakjes vanillesuiker
– 9 dl melk
– 250 g rozijnen geweekt in frambozenbier
– 3 eetlepels gesmolten boter
– bakboter of olie

Sabayon:
– 18 eieren
– 12 eetlepels suiker
– 6 dl frambozenbier

Afwerking:
– frambozen en/of andere bessen

 

Bereiding:

Pannenkoeken:
Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Doe er de losgeklopte eieren en de 2 suikers in en meng. Giet er al roerend de melk bij en roer tot een glad beslag. Meng er de uitgelekte rozijnen en de gesmolten boter door. Bak pannenkoekjes van 22 cm doorsnede. Stapel ze per 12 en hou ze warm.

Sabayon:
Maak de sabayon door de eierdooiers op te kloppen met de suiker. Voeg het bier toe en klop op een zacht vuur tot een luchtige sabayon.

Bordschikking:

Lepel de sabayon op de borden en zet even onder een hete grill om te kleuren. Snij de torentjes pannenkoeken in zes punten. Schik telkens een punt op de sabayon en werk af met een paar gespoelde frambozen

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Torentje van speculoos met krieken op een coulis van aardbeien

Volgend Nagerecht:
Chocoladedriehoekjes in een zacht kader vergezeld van lychees en sinaasappelen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |