Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Kastanje-ijs met gekonfijte kastanjes op een bedje van noten


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 liter volle melk
– 400 gram room
– 400 gram suiker
– 4 eierdooiers
– 6 eetlepels marasquin
– 600 gram kastanjepuree (blik)
– 32 verse tamme kastanjes
– 3 dl water
– 225 gram suiker
– 500 gram mengeling van noten (pistache – walnoten – hazelnoten, enz.)
– 500 gram rode vruchten (frambozen, enz.)
– 500 gram chocolade
– 50 ml advocaat

 

Bereiding:

Maak eerst een ruban-blanc van de eierdooiers, de melk, de room en de suiker (breng de melk en de room met de helft van de suiker aan de kook en klop ondertussen de eierdooiers met de rest van de suiker goed op, breng een deel van de melk bij het eierdooiermengsel, voeg alles opnieuw bij de melk en verwarm het geheel zacht verder op tot er een binding ontstaat, neem van het vuur en koel af.
Voeg er daarna de kastanjepuree en de marasquin aan toe en homogeniseer goed. Draai af in een ijsmachine. Smelt de chocolade ” au bain-marie ” en maak ronde ” schijfjes ” op bakpapier en laat opstijven.
Voor de gekonfijte kastanjes: de kastanjes 15 minuten in lauw water laten weken en daarna een inkerving bezorgen, kook ze gedurende 15 minuten in water en pel ze dan. Laat ze nu verder garen in water met suiker (a 75 gram / dl water) gedurende zeker 1 uur.
Mix in een keukenrobot de notenmengeling tot een grove mix.
Pureer ondertussen de rode vruchten samen met de suikersiroop en zeef door.
Meng de advocaat met een scheutje room en wat bloemsuiker.

 

Bordschikking:

Leg links bovenaan het bord een bedje van de grove notenmengeling en daar bovenop een bolletje kastanje-ijs, garneer dit met het schijfje chocolade en een stukje rood fruit.
Leg hiervoor de gekonfijte kastanjes en trek met een (verf)borstel een paar strepen met beide sausjes.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Chocoladedriehoekjes in een zacht kader vergezeld van lychees en sinaasappelen

Volgend Nagerecht:
Filogebakje van appelen met verse vijgen en peperkoekijs

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |