Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Symfonie in groen


Klaargemaakt op: 14/10/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Basilicumsorbet:
– 1 vers bosje basilicum
– 150 gram fijne suiker
– 150 cl droge witte wijn
– 150 cl water.

Muntsorbet:
– 1 bosje verse munt (goed handvol)
– 150 gram fijne riet suiker
– 150 cl droge witte wijn
– 150 cl water

Symfonie van noten:
– 8 okkernoten
– 16 pistachenoten
– 16 gegrilde amandelnoten
– 16 hazelnoten
– 350 gram fondantchocolade
– gemalen kokosnoot ( afwerking )

 

Bereiding:

Basilicumsorbet:
Bereiding: los het suiker op in water, meng er de droge witte wijn bij, kutter de gewassen basilicum fijn en giet dit alles in de ijsmachine Laat ongeveer 30 minuten draaien.
Laat dit minstens een dag in de diepvries opstijven !

Muntsorbet:
Bereiding idem als de Basilicumsorbet.

Symfonie van noten:
Bereiding : smelt de chocolade op een zacht vuurtje, voeg op het laatste een el boter toe en meng dit eronder, vul de spuitzak , teken een notenbalk met de chocolade (5 evenwijdige lijntjes en vier noten) op de gekoelde borden.
Dit kan op voorhand gebeuren, leg vervolgens de echte noten op de chocoladenoten , maak een quenelle van de verse basilicumsorbet en de muntsorbet onder de notenbalk.
Werk af met een vers blaadje basilicum en munt, bestrooi licht met fijngemalen kokosnoot en dien op.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2011
Vorig Nagerecht:
Wafels van bladerdeeg met rabarber en frambozen

Volgend Nagerecht:
Kroketje van ijs

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |