Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Glaasje met Crème brulé van foie gras met een gelei van Chardonnay


Klaargemaakt op: 18/11/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 120 gram ganzenlever
– 80 gram volle melk
– 170 gram room ( 40% VG)
– 6 eidooiers
– 20 gram suiker

Gelei van Chardonnay:
– 2 dl Chardonnay
– 4 blaadjes gelatine

Krokantje van Sesamzaad
– 15 gram sesamzaad
– 50 gram volle melk
– 50 gram glucose
– 125 gram boter
– 150 gram suiker
– 3 gram pectine

 

Bereiding:

Mix alle ingrediënten en doe deze in een laag glaasje. Bak dit in een oven van 100°C gedurende 30-40 minuten. Laat afkoelen in de koelkast.

Voor de Chardonnay-gelei:
Warm de Chardonnay tot een temperatuur van 90 °C en doe hier de geweekte gelatineblaadjes bij en meng kort. Stort dit uit op plaatje en laat afkoelen. Zeef deze massa en strijk deze gelei uit op de Crème Brulée.

Krokantje van Sesamzaad:
Meng de suiker met de pectine. Smelt de boter met melk en glucose in een kookpot. Voeg hier de suiker en de pectine toe en kook tot een temperatuur van 106°C. Meng het sesamzaad onder deze massa en giet deze dun verspreid over een bakplaat tussen 2 silpatmatjes. Laat afkoelen in de koelkast gedurende 20 minuten. Bak deze op 200°C gedurende 5 minuten. Na het bakken direct versnijden in de gewenste vorm.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2011
Vorig Nagerecht:
Kroketje van ijs

Volgend Nagerecht:
Macarons de Paris met Geitenkaas & vijgenjam

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |