Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Mascarponecrème met karnemelk, gedroogde ananas en mojitogranité


Klaargemaakt op: 30/03/2012

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kg mascarpone
– 0,5 liter karnemelk
– 5 gelatineblaadjes
– 5 limoenen
– 5 dl Bacardi
– 5 dl suikerwater
– 5 dl water
– 5 ananassen
– munt
– citroenverbena
– boter
– suiker

 

Bereiding:

Verwarm de karnemelk en laat er de munt en verbena in trekken. Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en meng onder de gezeefde karnemelk. Roer de mascarpone erdoor. Laat opstijven.
Snijd van de ananas 8 zeer dunne plakken en droog in een oven van 80° C. Snijd de rest van de ananas in kleine dobbelsteentjes en bak in de boter met suiker.
Meng het limoensap met gehakte blaadjes munt, rum, suikerwater en water. Vries in een platte schaal in en roer er, van het moment dat het gaat bevriezen, regelmatig met de vork door zodat er schilfers ontstaan.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2012
Vorig Nagerecht:
De kip en het ei

Volgend Nagerecht:
Aardbeien, rabarber, sponscake, jonge spinazie

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |