Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Mascarpone met coulis van seizoensfruit, gemarineerde rozijntjes en crumble van speculaas


Klaargemaakt op: 01/06/2012

Aantal personen: 6

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 300 gram mascarpone
– 2 eierdooiers
– 100 gram kristalsuiker
– 6 speculaaskoekjes
– 500 gram aardbeien
– 6 koffielepels rozijnen
– 10 ml rum

Garnituur:
– 6 fijne reepjes gekonfijte sinaasappelschil
– 30 gram geroosterde amandelschilfers
– 30 gram verbrijzelde pistachenootjes
– vers munttakje

 

Bereiding:

Mix de eierdooiers met de kristalsuiker tot een gladde witte crème.
Roer er de mascarpone, samen met een scheut rum, erdoor.
Verkruimel de speculaaskoekjes en verdeel 1/2 ervan op de bodem van de 6 glazen.
Lepel er wat coulis over en nadien de bewerkte mascarpone
Voeg enkele stukjes aardbei en enkele gemarineerde (2 eetlepels rum) rozijntjes toe en herhaal dit nogmaals.
Laat dit afkoelen in de koelkast.

Werk af met geroosterde amandelschilfers, verbrijzelde pistachenootjes en wat gekonfijte sliertjes sinaasappelschil ( konfijten in 100 gr kristalsuiker en 30 ml water )
Finale afwerking voor het opdienen: een topje munt


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Aardbeien, rabarber, sponscake, jonge spinazie

Volgend Nagerecht:
Souffle met espuma van gin en koude sabayon met Cointreau en sinaasappel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |