Aantal personen: 6
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 300 gram mascarpone
– 2 eierdooiers
– 100 gram kristalsuiker
– 6 speculaaskoekjes
– 500 gram aardbeien
– 6 koffielepels rozijnen
– 10 ml rum
Garnituur:
– 6 fijne reepjes gekonfijte sinaasappelschil
– 30 gram geroosterde amandelschilfers
– 30 gram verbrijzelde pistachenootjes
– vers munttakje
Bereiding:
Mix de eierdooiers met de kristalsuiker tot een gladde witte crème.
Roer er de mascarpone, samen met een scheut rum, erdoor.
Verkruimel de speculaaskoekjes en verdeel 1/2 ervan op de bodem van de 6 glazen.
Lepel er wat coulis over en nadien de bewerkte mascarpone
Voeg enkele stukjes aardbei en enkele gemarineerde (2 eetlepels rum) rozijntjes toe en herhaal dit nogmaals.
Laat dit afkoelen in de koelkast.
Werk af met geroosterde amandelschilfers, verbrijzelde pistachenootjes en wat gekonfijte sliertjes sinaasappelschil ( konfijten in 100 gr kristalsuiker en 30 ml water )
Finale afwerking voor het opdienen: een topje munt