Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vis

Blinde vink van zalm met prei, garnalen en mosselen


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 fijne sneden rauwe zalm
– 8 preistengels
– 400 gram gepelde garnalen
– 4 kg mosselen
– 4 glazen witte wijn
– 8 eetlepels room
– mosselgroenten in blokjes (selder, ui, wortel)
– kurkuma
– saffraan
– plasticfolie
– 16 porseleinen potjes of kopjes

Bereiding:

Snij de prei zeer fijn en stoof de groente zonder deksel in een weinig vetstof tot ze doorschijnend is. Laat afkoelen.
Leg in ieder kopje een vierkant vel plasticfolie en daarop een vel rauwe zalm. Vul de ruimte in het midden met afgekoelde prei en garnalen.
Draai de folie dicht tot een opgebonden “blinde vink”.
Laat de pakketjes 1 uur in de koelkast koelen.
Kook de mosselen met de groentebrunoise en de witte wijn.
Haal de gekookte mosselen uit de schelp en hou warm.
Zeef het mosselnat, voeg een mespuntje kurkuma, enkele draadjes saffraan en room toe en laat het vocht in een pannetje inkoken.
Stoom de aardappelen gaar in de schil ; schil ze en plet met een vork. Voeg een scheut olijfolie en verse room toe, kruid met pezo en muskaatnoot. Voeg fijngesnipperde lente-ui toe en hou de puree warm.
Ontdoe de pakketjes van de folie en zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven (van 180° C). Leg ze vervolgens in warme, diepe borden op de puree, en lepel de mosselsaus rondom.
Versier met mosselen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vis:
Gebakken St Jacobsschelpen met schorseneren en pecorino, risottomozaiek en kreeftencoulis

Volgend Hoofdgerecht vis:
Tournedos van langoustines met risotto van groene asperges

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |