Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vis

Pladijs met spinazie, macaroni, tomaat en ricotta


Klaargemaakt op: 04/05/2012

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 zakjes jonge spinazieblaadjes
– 6 fijn gesnipperde sjalotjes
– 3 geperste teentjes look
– 6 eetlepels geraspte parmezaan
– 400 gram macaroni
– 10 kleine groengele tomaten
– 10 kleine (vlees)tomaten
– fleur de sel
– zwarte peper
– olijfolie
– sushiazijn
– wijnazijn
– 8 trostomaten
– 4 pakjes ricotta
– 16 pladijsfilets
– citroensap
– peper
– zout
– boter

 

Bereiding:

Stoof de spinazie in boter met peper en zout, gesnipperde sjalotten en geperste look. Voeg de parmezaan toe en stoof in 2 minuten gaar. Hou enkele kleine spinazieblaadjes apart voor de versiering van de borden.
Neem de helft van de gestoofde spinazie en pureer fijn in de mixer.
Snij de groene en de vleestomaten in dunne partjes en breng op smaak met zwarte peper, fleur de sel, olijfolie en sushiazijn.
Rasp de trostomaten met een rasp tot pulp. Vermeng de tomatenpulp met fijn gesnipperde sjalot, olijfolie, peper en zout en wijnazijn.
Kruid de ricotta met peper en zout en vermeng met een klein beetje spinaziepuree voor een mooie groene kleur.
Bak de gekruide vis in bruisende boter om en om, 2 minuten aan elke kant. Verfris met een beetje citroensap.
Kook de macaroni beetgaar.
Verdeel de macaroni en de tomaten over de borden.
Leg er een pladijsfilet op.
Werk af met tomatenpulp, spinazie, spinaziepuree, ricotta en enkele kleine spinazieblaadjes.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2012
Vorig Hoofdgerecht vis:
Karnemelkpuree met handgepelde garnalen en een gepocheerd eitje

Volgend Hoofdgerecht vis:
Canneloni boschampignons zeekraal citrusfruit zeebaars sabayon

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |