Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 varkenshaasjes
– 16 plakjes trappistenkaas
– verse groenten 32 asperges
– 500 gram boontjes
– 2 courgettes
– 16 reepjes Gandaham
– aardappelen
– wortelen
– eventueel broccoli
– nootmuskaat
– 4 flesjes trappistenbier
– 8 dl bruine fond
– 225 gram boter
– olijfolie
– eventueel 1koffielepel suiker
Garnering:
– 16 grote champignons
Mousselinesaus:
– 4 eierdooiers
– 3 eetlepels water
– 1 eetlepel witte wijn
– 1 citroen
– 2 dl room
Bereiding:
Varkenshaasjes rondom bruin bakken,op matig vuur laten garen.Versnijden in medaillons en op ieder een plakje trappistenkaas leggen en de kaas laten smelten in de oven.
Blancheer de groentjes en verpak de boontjes in bundeltjes in een plakje Gandaham. Versier deze bundeltjes met een takje dille.
Maak van de aardappels en de wortels een puree en breng op smaak met een beetje nootmuskaat. Voeg eventueel aan de puree enkele toefjes broccoli toe.
Laat voor de saus de jus van de varkenshaasjes met het bier even inkoken. Voeg de fond toe,laat het geheel even inkoken en monteer de saus met de boter.
Versier de saus met een streepje mousselinesaus.
Snijd de champignon in een kroontje om boven op de varkensmedaillon te plaatsen.
Bordschikking:
Plaats de medaillon van het varkenshaasje onderaan het bord.Giet er de saus rond.
Schik de groentjes en de wortelpuree langs weerszijden van de varkensmedaillon bovenaan het bord.