Aantal personen: 18
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 zalmfilets zonder vel
– 300 gram gerookt spek (dun gesneden)
– 3 pimentpepertjes (pitjes verwijderen en fijn snipperen)
– 6 vellen bladerdeeg
– 2 eieren
– 1 eetlepel olie.
– 18 ongeschilde aardappelen (van gelijke grootte)
– 250 gram gezouten boter
– 6 rode bieten (gekookt in de schil)
– 5 dl zure room
– 2 potjes dille
– dille
– venkel
Bereiding:
Bordschikking:
Leg de zalmfilets op de vellen bladerdeeg. Bestrooi de zalmfilets met de fijn gesnipperde pepertjes en beleg ze nadien met de sneetjes gerookt spek. Vouw de bladerdeeg voor de helft over de zalmfilets zodat de spekreepjes zichtbaar blijven. Strijk de bladerdeeg in met een mengsel van losgeklopt ei en olie. Laat garen in een warme oven (200 °C) gedurende +/- 30 minuten.
Maak de kruidenboter door de zachte boter (op kamertemperatuur) te mengen met de fijn gehakte dille en zeer fijn versneden venkel. Bijkruiden met peper en een weinig fijn gesnipperd pimentpepertje.
Kook de aardappelen in de schil gaar. Snij ze voor de helft door en hou ze warm. Vul voor opdienen op met de kruidenboter.
Schil de gekookte rode bieten en snij ze in sneden van ongeveer 1,5 cm. Steek er de gepaste vorm uit.
Warm op in een matig warme oven of in de microgolfoven.
Meng de zure room met de fijne gesnipperde dille en roer lichtjes los.
Versnijd de gebakken zalmfilets in mooie stukken, leg er een aardappel in de schil naast samen met een ronde rode biet op smaak gebracht met het sausje van zure room en dille.
Werk af met een takje dille.