Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Ragout van wilde eend


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 wilde eenden
– plantaardige olie
– 200 g spek
– 250 g bleke selder
– 250 g wortel
– 250 g ui
– 1 l rode wijn
– 4 eetlepels tomatenpuree
– 4 laurierbladeren
– peper
– zout
– thijm
– rozemarijn
– 1 l gevogeltefond
– fijngehakte peterselie
– parmezaan kaas
– 2 kg penne rigate

 

Bereiding:

Stroop en been de eenden uit.Snijd het vlees en de groenten in zo klein mogelijke blokjes.
Bak het in blokjes gesneden spek in de hete olie. Voeg de in reepjes gesneden groenten toe en laat kort meefruiten. Voeg het fijngesneden vlees toe.
Blus af met de rode wijn, roer er de tomatenpuree door en breng op smaak. Laat op een zacht vuur langzaam inkoken. Voeg de kruiden en de gevogeltefond toe en laat zacht inkoken. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Kook de penne “al dente”
Serveer met de ragout, versier met de gehakte peterselie en de parmezaan.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vlees:
Lamskroontje met spinaziepuree en asperges afgewerkt met gedroogde rauwe ham

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Winterse kleuren in zwart-wit

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |