Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Gevulde kalkoenlapjes met knolselderpuree.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 kg knolselder
– 1 kg aardappelen
– water
– melk
– 200 gram boter
– 4 dl room
– pezo
– 800 gram gehakt
– 4 knoflookteentjes, gehakt
– 4 eieren
– 8 eetlepels ongesuikerde kastanjepuree
– 8 eetlepels gehakte peterselie
– 1,5 kg kalkoenfilet
– 16 sneetjes rauwe ham
– 6 sneetjes rauwe ham (gedroogd in de oven)
– 8 dl bruine fond
– 8 dl port
– Rozemarijn
– bosje platte peterselie
– 8 eetlepels balsamico-azijn

 

Bereiding:

Kook de knolselder samen met aardappelen in water en melk tot het geheel gaar is.
Giet het kookvocht weg en passeer door een passe-vite. Werk af met de boter en de room en breng op smaak met pezo.
Meng het gehakt met de gehakte knoflook, het ei, de kastanjepuree en de peterselie.
Snij de kalkoenlapjes open in de lengte.
Schik de ham op de aluminiumfolie, leg er de kalkoenlapjes op, vul ze met het mengsel en rol ze op tot een worst.
Pocheer de worsten gedurende 15 minuten in bijna kokend water.
Laat de bruine fond inkoken samen met de porto, rozemarijn en de balsamico-azijn.
Snij de kalkoen in schijfjes en serveer met de knolselderpuree, de porto-saus en werk af met de gedroogde ham.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vlees:
Kalfsblanket, groene pasta met truffelschilfers.

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Konijn met pruimenspek en frambozensaus.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |