Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 kg knolselder
– 1 kg aardappelen
– water
– melk
– 200 gram boter
– 4 dl room
– pezo
– 800 gram gehakt
– 4 knoflookteentjes, gehakt
– 4 eieren
– 8 eetlepels ongesuikerde kastanjepuree
– 8 eetlepels gehakte peterselie
– 1,5 kg kalkoenfilet
– 16 sneetjes rauwe ham
– 6 sneetjes rauwe ham (gedroogd in de oven)
– 8 dl bruine fond
– 8 dl port
– Rozemarijn
– bosje platte peterselie
– 8 eetlepels balsamico-azijn
Bereiding:
Kook de knolselder samen met aardappelen in water en melk tot het geheel gaar is.
Giet het kookvocht weg en passeer door een passe-vite. Werk af met de boter en de room en breng op smaak met pezo.
Meng het gehakt met de gehakte knoflook, het ei, de kastanjepuree en de peterselie.
Snij de kalkoenlapjes open in de lengte.
Schik de ham op de aluminiumfolie, leg er de kalkoenlapjes op, vul ze met het mengsel en rol ze op tot een worst.
Pocheer de worsten gedurende 15 minuten in bijna kokend water.
Laat de bruine fond inkoken samen met de porto, rozemarijn en de balsamico-azijn.
Snij de kalkoen in schijfjes en serveer met de knolselderpuree, de porto-saus en werk af met de gedroogde ham.