Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Gegrilde lamskoteletten met ratatouille.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 48 lamskoteletjes
– 32 middelgrote vastkokende aardappelen
– olijfolie
– kruidenzout
– verse tijm
– peper en zout

Ratatouille
– 8 teentjes knoflook
– 8 sjalotten
– 2 venkelknollen
– 4 sinaasappelen
– 4 Piccantina pepertjes
– 8 paprika’s
– 8 coeur de boeuf tomaten
– 16 takjes kerstomaten
– 2 groene courgetten
– 2 gele courgetten
– vers bonenkruid
– basilicum
– marjolein
– peper en zout

 

Bereiding:

Was de aardappelen en snijd ze zonder te schillen in maantjes. Wentel ze in een ovenschotel door een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met kruidenzout. Rooster de aardappelen ongeveer 25 minuten in een oven op 180°C. Schep de aardappelen regelmatig om.
Snijd de look, de sjalot en de venkel in kleine stukjes. Fruit ze glazig en blus met het sap van de sinaasappelen. Laat het vocht rustig weg koken. Snijd intussen het pepertje en de rest van de groenten met uitzondering van de kerstomaten in kleine blokjes. Blancheer de courgetteblokjes een tweetal minuten in kokend gezouten water. Doe de rest van de groenten bij de venkel. Verfris de courgettes en voeg ook deze bij de ratatouille.
Snipper intussen de verse kruiden en doe ze bij de groenten. Kruid met peper en zout en leg de trosjes kerstomaatjes zo’n vijf minuten voor het eind van de kooktijd bovenop de groenten om ze op te warmen.
Wentel de koteletjes door olijfolie en kruid met peper, zout en fijngesneden verse tijm. Rooster het lamsvlees in een hete grillpan.

 

Bordschikking:

Serveer het vlees met de ratatouille en de geroosterde aardappelen. Werk het bord af met de kerstomaatjes.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vlees:
Konijn met pruimenspek en frambozensaus.

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Hazenrug in eigen nat met kastanjepuree, schorseneren en boschampignons

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |