Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Melkvarken met asperges en sluimererwten.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 kg carré van melkvarken
– 32 witte asperges
– 48 sluimererwten
– 48 kleine zoete aardappelen
– 32 miniworteltjes
– 6 dl bruine fond
– Hollandse saus
– 12 eierdooiers
– 12 eierdopjes droge witte wijn
– 500 gram boter

 

Bereiding:

Het melkvarken zeer grondig opkuisen en de opgekuiste vleesresten aanbakken en er wat groenten (ui, wortel en tijm en laurier aan toevoegen.
Nadien bevochtigen met de bruine fond en gedurende zeker een uur op een zacht vuurtje laten trekken. Doorzeven en eventueel bijkruiden.
De witte asperges grondig schillen en nadien gaar koken in licht gezouten water.
De asperges aan de kook brengen en nadien onmiddellijk van het vuur nemen en verder laten garen van het vuur. Als de asperges zakken zijn ze gaar. De sluimererwten en worteltjes “al dente” laten garen.
De zoete aardappelen gaar koken.
De boter op een zacht vuur klaren. Ze laten smelten en de wei laten zakken, afschuimen en afgieten zodat de wei in de pan blijft.
De Hollandse saus maken door in bain-marie de eierdooiers, citroensap, water en zout tot een romige massa te roeren, uit de bain-marie nemen en er langzaam de geklaarde boter onderroeren.
Het vlees kruiden met peper en zout en kort aanbakken nadien versnijden in koteletjes.

 

Bordschikking:

De koteletjes onderaan op het bord schikken.
De gekookte groenten schikken en er de aardappelen tussen schikken.
Afwerken met een streepje van de ingekookte saus.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vlees:
Hazenrug in eigen nat met kastanjepuree, schorseneren en boschampignons

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Opgevuld piepkuiken met lentegarnituur en rozeval aardappeltjes.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |