Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 konijnenbouten
– bloem/olijfolie
– 4 wortelen, in kleine blokjes (brunoise)
– 4 sjalotten, fijngesnipperd
– 4 flesjes donkere Leffe
– 4 takjes rozemarijn
– 4 laurierbladen
– 4 takjes tijm
– 4 el mosterd
– 4 blaadjes gelatine
Perenchutney (32 personen)
– 2 kg doyenné peren, geschild en in blokjes gesneden
– 350 gram suiker
– 3,5 dl witte wijnazijn
– 1 grote ui fijngesnipperd
– 100g rozijnen grof gehakt
– 1 el gemberpoeder
– 1 koffielepel kaneelpoeder
– 2 koffielepel mosterdzaad
– 1 chilipepertje fijngehakt
– 1 tl zout
Bereiding:
Wentel de konijnenbouten door de bloem en bak ze aan in olijfolie. Doe er wortelblokjes en sjalot bij en fruit even mee.
Blus met de Leffe en doe er rozemarijn, laurier, tijm en mosterd bij. Laat de bouten onder deksel gaar sudderen.
Haal de bouten uit de jus, laat ze een beetje afkoelen en haal het vlees van de botten. Snij het in stukjes.
Zeef de saus en laat tot ongeveer 2 dl inkoken. Week de gelatine in koud water, knijp uit en laat oplossen in de jus. Doe er het konijnenvlees bij. Verdeel over kleine terrinevormpjes en laat in de koelkast ten minste 4 uur opstijven.
Doe alle ingrediënten voor de chutney in een zware pan en breng langzaam aan de kook. Laat 40 minuten pruttelen en roer geregeld om. Schep de chutney in warme, gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.