Aantal personen: 8
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 hazenfilets
– 8 vellen bladerdeeg
– 8 sneden smaakvolle Belgische kaas (Chimay, Pas de Bleu, . .)
– 8 sneden Gandaham
– 2 dl Balsamico-azijn
– 2 dl Porto
– rucola-sla
– kervel
– krulandijvie
– bieslook
Vinaigrette:
– notenolie
– olijfolie
– witte balsamico-azijn
– peper
– zout
Bereiding:
De vellen bladerdeeg dun uitrollen en beleggen met een dun sneetje smaakvolle kaas.
Daar opnieuw een dun velletje bladerdeeg opleggen.
De helft van de Gandaham fijn snipperen en krokant aanbakken. De andere helft van de Gandaham laten drogen in een matig warme oven.
De hazenfilets in de lengte doormidden snijden en heel kort aanbakken op een hevig vuur.
Laten afkoelen. Daarna het half hazenfiletje op een velletje bladerdeeg leggen, bestrooien met de gebakken Gandaham, oprollen en gedurende een 10-tal minuten laten bakken in een oven van a 180°C.
De balsamico-azijn samen met de porto laten inkoken tot siroopdikte, eventueel bijkruiden.
De rucolasla, de kervel, de krulandijvie grondig kuisen, mengen en fris houden. Even voor opdienen er de vinaigrette ondermengen.
Bordschikking:
Op de warme borden eerst een streepje van de ingedikte saus gieten. De gebakken bladerdeegjes in drie stukken snijden, één ervan plat leggen, één rechtop zetten en er één laten tegenaan leunen.
Het gedroogde sneetje Gandaham tussen de rolletjes bladerdeeg steken.
De gemengde sla er naast schikken.
Eventueel afwerken met nog een weinig gedroogde Gandaham-snippers.