Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 struikjes broccoli
– 1 busseltje wortelen
– 2 courgetten
– 1/2 kg. champignons
– 1 busseltje peterselie
– 1 potje bieslook
– 1 bol look
– 3 a 4 lange sjalotten
– 1 doosje kerstomaatjes
– 2 pakjes boter
– 1 stokbrood
– 2 kg. kikkerbilletjes
– 6 flessen witte wijn ( Domaine Lalaurie – Cabernet Sauvignon)
Bereiding:
Kikkerbilletjes laten ontdooien en laten uitlekken op keukenpapier of handdoek. Leg per persoon 5 kikkerbilletjes aan de kant.
Broccoli, worteltjes, courgette en champignons fijn snijden in kleine brunoise. Look pellen en sjalot fijn snijden.
Een deel van de sjalot en de look aanfruiten in boter en er de rest van de kikkerbilletjes in aanbakken, goed kruiden met peper en zout. Het vlees van de kikkerbilletjes halen en eveneens in kleine brunoise snijden.
Rest van de sjalotten en enkele teentjes look aanfruiten in veel boter, kruiden met peper en zout en de fijngesnipperde peterselie erdoor roeren. Hou warm aan de kant.
Het stokbrood in stukjes snijden en de sneden even in de lookbotersaus deppen en daarna op de grill plaatsen. De kikkerbilletjes (5 per persoon) goed aanbakken in wat boter met een teentje look uit de pers en goed kruiden met peper en zout. Ondertussen de groentjes kort aanbakken in de wok samen met de in brunoise gesneden kikkerbilletjes, op smaak brengen. Snij een deel van de trostomaatjes in kleine partjes en meng ze er op het laatste ogenblik onder.
Bordschikking:
Schik als volgt op bord : plaats een ring in het midden van het bord en schep er de groenten met de kikkerbilletjes mengeling in, leg er per bord 5 gebakken kikkerbilletjes rond en druppel er wat lookbotersaus rond, leg er een gegrild stukje stokbrood bij en garneer het geheel met enkele sprietjes bieslook en een kerstomaatje.