Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Kikkerbilletjes met gewokte groenten


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 struikjes broccoli
– 1 busseltje wortelen
– 2 courgetten
– 1/2 kg. champignons
– 1 busseltje peterselie
– 1 potje bieslook
– 1 bol look
– 3 a 4 lange sjalotten
– 1 doosje kerstomaatjes
– 2 pakjes boter
– 1 stokbrood
– 2 kg. kikkerbilletjes
– 6 flessen witte wijn ( Domaine Lalaurie – Cabernet Sauvignon)

 

Bereiding:

Kikkerbilletjes laten ontdooien en laten uitlekken op keukenpapier of handdoek. Leg per persoon 5 kikkerbilletjes aan de kant.
Broccoli, worteltjes, courgette en champignons fijn snijden in kleine brunoise. Look pellen en sjalot fijn snijden.
Een deel van de sjalot en de look aanfruiten in boter en er de rest van de kikkerbilletjes in aanbakken, goed kruiden met peper en zout. Het vlees van de kikkerbilletjes halen en eveneens in kleine brunoise snijden.
Rest van de sjalotten en enkele teentjes look aanfruiten in veel boter, kruiden met peper en zout en de fijngesnipperde peterselie erdoor roeren. Hou warm aan de kant.
Het stokbrood in stukjes snijden en de sneden even in de lookbotersaus deppen en daarna op de grill plaatsen. De kikkerbilletjes (5 per persoon) goed aanbakken in wat boter met een teentje look uit de pers en goed kruiden met peper en zout. Ondertussen de groentjes kort aanbakken in de wok samen met de in brunoise gesneden kikkerbilletjes, op smaak brengen. Snij een deel van de trostomaatjes in kleine partjes en meng ze er op het laatste ogenblik onder.

 

Bordschikking:

Schik als volgt op bord : plaats een ring in het midden van het bord en schep er de groenten met de kikkerbilletjes mengeling in, leg er per bord 5 gebakken kikkerbilletjes rond en druppel er wat lookbotersaus rond, leg er een gegrild stukje stokbrood bij en garneer het geheel met enkele sprietjes bieslook en een kerstomaatje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Krokant triootje van hazenfilet in een groen kader

Volgend Voorgerecht:
Toast met kalfszwezeriken en scampi

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |