Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1,6 kg snoekbaars op vel
– 800 gram aardappelen
– 24 dunne sneden gerookt spek
– 1 bundel lente-ui
– 250 gram rucolasla
– 150 gram platte peterselie
– 100 gram bieslook
– 1,5 liter gevogelteconsommé
– 3 flesjes Hoegaarden
– 0,75 liter room
– 16 blaadjes rode zuring
– 2 tomaten
– 1 rood pimentpepertje
Bereiding:
16 sneetjes gerookt spek oprollen, rond een velletje alu-folie, in de vorm van een spiraal en laten drogen in een matig warme oven gedurende +/- 45 minuten.
De gevogelteconsommé samen met 2 flesjes Hoegaarden laten inkoken tot de helft. Nadien de room toevoegen en nogmaals laten inkoken tot de helft.
Net voor opdienen er de brunoise van tomaat en het fijn gesnipperd pimentpepertje ondermengen samen met een weinig van de fijn gesneden groene kruiden.
De aardappelen schillen en gaarkoken. De aardappelen pureren tot een gladde puree onder toevoeging van het resterende flesje Hoegaarden. Bijkruiden met peper, zout en nootmuskaat. Eventueel een weinig room of olie. Alle groene kruiden grondig kuisen en, willekeurig, in grote stukken trekken met de hand.
Even voor opdienen de groene kruiden onder de gladde puree mengen.
De snoekbaarsfilet verdelen en kort aanbakken langs de velkant. Nadien verder laten garen in een warme oven gedurende +/- 5 minuten.
Bordschikking:
Op het bord een streep trekken met de groene puree.
Hierop het stuk snoekbaars schikken.
De saus naast de puree gieten, eventueel er een eindje van verwijderd.
Het gedroogde rolletje spek er gewoon naast leggen of eventueel in de puree steken.
Afwerken met een takje platte peterselie.