Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1,6 kg zeewolf
– 500 gram fijne boontjes
– 4 tomaten
– 1 bundeltje pijpajuin
– 4 aardappelen
– 150 gram zwarte olijven
– 150 gram groene olijven
– basilicum
– citroen
– knoflook
– 1 doosje ansjovisfilets
Bereiding:
De fijne boontjes kuisen en “al dente” gaar koken.
De aardappelen in de schil gaar koken en daarna pellen en in schijfjes versnijden.
Twee tapenades maken.
De eerste tapenade maken met de zwarte olijven, de helft van de ansjovisfilets, de knoflook en de helft van de olijfolie.
De tweede tapenade maken met de groene olijven, 2 gepelde tomaten, de andere helft van de ansjovisjes, enkele basilicumblaadjes en de resterende olijfolie.
De zeewolf in gelijke stukken verdelen en lichtjes paneren. Aanbakken in olijfolie.De versneden aardappelen eveneens aanbakken in de olijfolie en daarna een deel beleggen met eerste tapenade en een ander deel beleggen met de tweede tapenade. Telkens afdekken met een tweede sneetje gebakken aardappel.De gegaarde fijne boontjes samen met een weinig pijpajuin aanstoven in de olijfolie.
Bordschikking:
De gebakken zeewolf schikken onderaan het bord. Bovenaan het bord de gestoofde fijne boontjes schikken die afgewerkt worden met de fijngesneden tomaten.
Daarnaast de twee verschillende aardappeltorentjes leggen, langs weerszijden van de fijne boontjes.
Tot afwerken met een weinig citroenolie en wat fijn gesnipperde basilicum.