Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Carpaccio van hertefilet en boschampignons


Klaargemaakt op: 09/11/2012

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1,6 kg hertefilet
– 500 gr boschampignons
– sjalot
– citroen
– look

Vinigraitte:
– 4 eetlepels aceto balsamico
– 4 theelepels suiker
– 8 eetlepels olijfolie extra vergine
– 4 eetlepels walnotenolie

Garnering:
– Rucola
– parmezaanse kaas
– kappertjes pijpajuin
– pijnboompitten

 

Bereiding:

Snijd hertefilet in lange dunne plakken en leg deze op een royaal stukhuishoudfolie,
bestrooi met peper en zout, rol strak op en leg in de diepvries.
Doe de balsamico in een kom met de suiker en een snuifje zout, voeg al kloppend de olijfolie en walnotenolie toe.
Bak de champignons fijn gesneden in een pan met sjalot en beetje look kort,
laat afkoelen en besprenkel met citroensap.
Bestrijk het bord met de vinigraitte, snijd de hertefilet in flinterdunne plakken en vul het bord, bestrooi met peper en zout.
Leg in het midden een weinig rucola vermengd met vinaigrette en daarop de gebakken schijfjes champignons.
Garneer met pijpajuin,kappertjes en schijfjes parmezaanse kaas en pijnboompitten.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2012
Vorig Voorgerecht:
Spinazie op drie wijzen

Volgend Voorgerecht:
Kalfszwezerik – pastinaak – witloof – pompoen – Gandaham – Oud Brugge

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |