Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 witte asperges
– 200 gram bloem
– 3 dl bier
– 1 eiwit
– zout
– olie
Saus:
– 100 gram boter
– 100 gram bloem
– melk
– 1 ui
– tijm
– nootmuskaat
– zout
Bereiding:
Schil de asperges, kook ze gaar. Laat ze goed uitlekken en afkoelen.
Als ze koud zijn moeten ze ook goed droog zijn.
Maak van de bloem, het bier en wat zout een sausje dat vrij dik moet zijn. Laat dit 15 minuten rusten.
Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig door het beslag.
Doe er een halve eetlepel olie door.
Haal de droge, koude asperges door dit beslag en bak ze in een frituurpan van 175° C bruin.
Saus:
Smelt de boter,voeg de bloem en de melk toe tot er een glad sausje ontstaat.
Doe de fijn gesneden ui erbij, de tijm, zout en peper.
Laat de saus ongeveer 10 minuten koken en smaak af met nootmuskaat.
De gefrituurde op een aperitiefschaaltje leggen en gedeeltelijk napperen met het sausje.
Garneer naar eigen goeddunken met een takje groen. (kervel, peterselie, bieslook…..)